duminică, 20 octombrie 2013

Gyor, Larvik, Vardar si Midtjylland merg in semifinalele Ligii Campionilor

Fetele sunt in vacanta. Care pe unde... Nu conteaza. Eu nu mai sunt in vacanta din mezozoic. Nici asta nu conteaza. Si daca eram tot as fi vrut sa vad meciurile de handbal din Champions League, de la fete. Am vazut si de la baieti, dar cum acolo nu contam (banuiesc ca nici nu vom mai conta repede), nici timpul alocat n-a fost prea mare. Sunt inca in Baia Mare, pentru ca baia de serviciu e ocupata.

Am vazut in cvasitotalitate meciurile din Grupa A, unde e si Baia Mare. Gyor este regina neincoronata a grupei si doar daca se apara toate ca Aniko Kovacsics se poate sa castige vreun meci la mai putin de 5 goluri diferenta. Gyor e o echipa fabuloasa, asta e clar. Le poti pacali doar pe extrema, dar nici acolo usor. Atate vreme cat joaca Lunde, Loke, Amorim, Bulatovic si mai ales Gorbicz, doar bunul care e mare sus si le vede poate face ceva nasoale. Si totusi, eu zic ca sezonul trecut, cu Lekic si Radicevic, Gyor era mai tare.
Toate celelalte trei echipe din grupa A, adicatelea Hypo, Thuringer si HCM au sanse sa termine pe oricare dintre locurile 2-4. Baia Mare are nevoie de multa incredere in fortele proprii si de toate jucatoarele. Fara accidentari, am stabilit, da? Si cred ca si acum isi da cu pumnii in coaste Viborg...

In grupa B, FC Midtjylland si Ferencvaros par favorite. Danezele au 6 puncte, iar Fradi are 4. Buducnostul Cristinei Neagu are doar doua puncte, dar are de jucat doua acasa si unul afara. Lublin nu se pune ca-s micute inca. Cam asa ziceam si de Baia Mare, dar noi ne-am depasit conditia.
Grupa C e ciudata, toate echipele fiind in zona: Krim si Savehof au 4 puncte, Metz si Leipzig cate doua. Eu zic ca Metz isi revine si merge mai departe impreuna cu Krim, pe care a si batut-o duminica seara.
Grupa D este fara probleme, cu Larvik si Vardar Skopje peste celelalte doua trupe, Podravka si Bera Bera.
Presimt niste semifinale cu: Gyor, Larvik, Vardar si Midtjylland (aici simt niste intariri in iarna).

Mai e ceva simpu de spus: Baia Mare nu reprezinta absolut nimic in lumea handbalului european la nivel inalt. Adica la nivelul grupelor. Sa na gandim putin: cred ca este singura echipa dintre cele 16 care n-a castigat vreodata titlul national. Practic, doua trofee au venit in acest an (singurele), Cupa si Supercupa. Baia Mare este inca in zona unde se aseaza fundatia. Si tare m-as bucura sa se aseze bine, sa tina treaba. Imaginea orasului aproape mort economic este salvata de aceste fete, de baietii de la rugby, posibil de Minaur si de Explorari si, cine stie, de vreo echipa de fotbal in urmatoarea mie de ani. Iar atunci cand ai ceva de treaba, tine de el.

PS - poza furata de pe contul de fb al primarului Baii Mari. esentiala era caciulita roz

3 comentarii:

  1. poate krim in locul lui vardar in semifinale.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca se leaga Vardar pana in primavara, vantura cu Krim...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam pun carul inaintea calului....asadar, intrebare intrebatoare.Daca HCM merge in "main round", se merge cu o anumita zestre de puncte din grupe,sau toate echipele incepe cu 0 puncte.
    Poate, candva, ai sa scrii si despre obsesia mass-mediei mioritice(exceptie cea din baia mare), de-a eticheta pe hcm ca fiind "noua oltchim".

    RăspundețiȘtergere