miercuri, 20 noiembrie 2013

Politica uitatului la politica

Nu am sa inteleg niciodata de ce persoanele in varsta adora sa se uite la toti ciuriburistii de politicieni care nu au nimic de spus, care se spurca la televizor, care mint de ingheata si Mirinda in ghete. Sigur trebuie sa fii usor tampit sa-ti torni Mirinda in ghete. La orice ora din zi si din noapte stau si-si mananca marmelada, isi beau paharucul de horinca sau petul de bere si rumega ce spun indivizii, adeseori fara sa intelea nimic. Iar in cealalta zi isi ucid pruncii sau nepotii cu “ne taie din pensie” sau “ne-o mareste”, desi n-a fost vorba nici o secunda de asta.

La ce dracu sa te uiti la ei? Nu inteleg de ce prefera un om de 65-70 de ani, spre exemplu, care habar n-are cat mai are de trait, sa se uite la politica, de unde nu invata nimic, nu se distreaza absolut deloc ci, in cel mai bun caz, se panicheaza vizavi de o tampenie pe care o zice omul din TV. Mai apoi, se va uita la TV, la alti 40 de terchea-berchea, sa vada cum il fac prost pe prostul care fusese cu o seara inainte sa-l informeze gresit ceva.

Si mai au o preferinta incredibila sa se uite la stirile cu topoare in cap, alcool baut din nuci de cocos albastre, la toate stirile cu morti, la toate jegurile de emisiuni in care futevant il spurca si-l face troaca de porci pe sugebine, in care nu stiu ce drogat lacrimeaza ca s-a mutat politia in casa lui si-l verifica daca banii din cantare au miros de flegma de lipit de frunte, in care mama isi cauta nora la TV, in care tata isi cauta de baut la TV si apoi se mura la stirile de la ora 5.

Ce politica se face in tara asta? Una de doi lei. Cand stanga e si dreapta in acelasi timp, cand unii se unesc aiurea numai sa fie la putere, cand se minte ingrozitor, cand Farfuridi mananca la aceeasi masa si din aceleasi bucate cu Tipatescu, Dandanche si Victor Piturca la un loc. Demisia, ba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu