joi, 5 februarie 2009

Stiinta HCM se bate cu Leipzig

Sambata, 7 februarie, de la ora 17.00, Stiinta HCM Baia Mare va intalni pe HC Leipzig in mansa tur a optimilor de finala din Cupa EHF.
Este un meci foarte greu pentru HCM, care nu are extrem de multe atu-uri fata de echipa germana in afara propriului public. Asta nu inseamna ca acest lucru este de neglijat. Dimpotriva.
HC Leipzig este o echipe buna, cu cateva nume sonore, chiar daca nu este de valoarea echipei Ikast Bording, cu care HCM s-a intalnit anul trecut. Sara Eriksson, Sara Holmgren sau Karolina Kudlacz sunt internationala din Suedia (primele doua), respectiv Polonia. Cele doua Sara au participat si la Europenele din Macedonia, din decembrie 2008, acolo unde Suedia a ocupat locul 9. Kudlacz este una dintre principalele marcatoare ale echipei nationale a Poloniei, un inter dreapta de mare valoare, care a fost curtata si de Oltchim Ramnicu Valcea in vara. Mai avem o straniera de valoare aici, tot suedeza, Lisa Wiren, care a jucat anul trecut la Skovde, echipa eliminatade HCM in turul II al Cupei EHF. Apoi, mai este pusa la socoteala, fara indoiala, si tanara nemtoaica Susann Muller, una dintre golgeterele echipei, precum si Mette Ommundsen, si ea una dintre principalele marcatoare.
Astazi, HC Leipzig s-a intarit cu o noua jucatoare de valoare, Ania Rosler (foto), venita de la FC Nurnberg. Nu credem ca ea va apuca sa joace in Baia Mare, dar exista toate sansele ca ea sa evolueze in meciul retur, de pe 15 februarie (ora 15.00), la Leipzig. Cu certitudine va aduceti aminte de Ania Rosler, ea reusind sa inscrie ultimul gol, in ultima secunda (imbracata in tricou de portar), din meciul Nurnberg - Oltchim, din faza a doua a grupelor Ligii Campionilor, sezonul trecut. Acel gol a costat-o pe Oltchim calificarea in semifinalele competitiei.

Un comentariu: