sâmbătă, 28 februarie 2009

Ruibiu'

Meci de rugby Romania - Rusia. In ultima vreme, Georgia, Rusia, Portugalia se invart si ne-o trag pe cocoasa. Suntem in cea mai buna lume a treia a rugbyului. Prima lume e formata din 9 natiuni: Anglia, Irlanda, Tara Galilor, Scotia, Franta, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Argentina. Vine lumea a doua, cu Italia, Canada, Japonia, Fidji, Samoa. Atata vreme cat mergi in turneu in Emisfera Sudica si joci cu echipe de club din liga a II-a si a III-a, iar alea nu vor nici sa-si oboseasca titularii... hai, ca n-ar fi nici un bai asta; dar si alea ne bat... aici ii baiu. Apoi, cei mai buni jucatori din tara participa la Challenge Cup, Divizia B din cupele europene. Noi formam o selectionata si ne bat toate echipele de club. Mai scoatem si noi niste puncte, dar tot pe 4 terminam. In grupe, ba, nu in fazele superioare...
Tot ce am scris aici sunt tot atatea ocazii superbe de excursii: 4 saptamani la Antipozi, apoi Anglia, Franta si Italia... sigur, nu eu fac excursiile alea pe bani publici...
Apoi aducem tot niznaiu de antrenor, care musai trebuie sa fie bun daca e din Australia. E bun, doar frate-su e la echipa aia din liga a doua cu care jucam si care ne umfla butul de puncte.
Jucatorii din strainatate se dau accidentati sau gasesc ei motive... nu si la turneul final al Cupei Mondiale. Acolo se duc, poate prind contracte mai bune... iar aia, de s-au calificat, sed acasa si plang la bec.
Atata vreme cat unii practica rugby, e bine. Noi am ajuns la ruibi... Vorba lui tata: la rugby nu pot striga ca nu stiu regulile... nici FRR nu le stie, de aia mergem tot in jos. Bine ca nu striga si ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu