sâmbătă, 7 februarie 2009

HCM Stiinta Baia Mare s-a descurcat bine

Da, ei bine, da... N-am mai vazut atata lume in Polivalenta de pe vremea cand HCM juca finala Challenge Cup cu Dortmund. Surprinzator, au fost mai multi oameni la acest meci decat la cel cu Ikast Bording, de anul trecut, chiar daca Ikast avea nume mult mai sonore in lot decat are Leipzig acum. Probabil ca si conducerea HCM a stiut sa faca mai bine reclama jocului.
Desi au fost cca 2.300 de oameni, dupa parerea mea (avand in vedere ca sala are cu putin peste 2.050 de locuri), pariez ca nu s-au vandut mai mult de 1.000 de bilete. Pacat ca oamenii nu disting ca elementul "tichet de loc" nu este numai pentru ca exista o Lege a sportului, ci chiar pentru ca oamenii au primit acolo loc si acolo trebuie sa stea.
Atmosfera a fost frumoasa, nemtii au avut si ei galerie, am avut si noi una buna, s-au mai straduit si oamenii sa faca spectacol. Chiar a fost un spectacol. A fost genul de meciuri la care te duci cu multa placere.
Ne-am temut de echipa germana si existau motive. Chiar daca Leipzig a venit cu doar 11 jucatoare la meci, treaba a mers binisor. Ce-mi pare rau?
- ca antrenorul oaspetelor n-a tinut-o in aparare tot meciul pe Urne (nr. 23, acel pivot masiv), pe care Geta Dinis a facut-o in toate felurile. A intrat apoi Holmgren in zona si s-a vazut.
- ca se putea ceva mai mult decat 4 goluri diferenta (nu ca nu e bine si asa)
- ca nu prea avem linie de 9m in afara de Geiger; tot respectul pentru Buceschi si Kovacs, mai ales ca se apara excelent, dar au probleme mari pe faza de atac (e si de inteles, doar nu mai au 20 de ani)
- ca Ioan Baban n-a introdus-o mai repede in teren pe Amariei, o jucatoare puternica, ce se putea bate cu Sara Eriksson si Susann Muller. Ba chiar s-a si certat un pic un un spectator care i-a strigat in singurul moment de liniste din sala s-o bage pe Amariei.
- ca Balint nu a fost in cea mai buna forma (e si foarte obosita)
Desigur, daca toate acestea ar fi fost cu plus, ar insemna ca am fi ajuns in Liga Campionilor. Ori trebuie sa fim lucizi si sa apreciem performanta asa cum este ea. HCM a castigat pana acum toate meciurile jucate pe propriul teren in cupele europene.
Sunt sanse la Leipzig? Sigur ca sunt... asa cum ziceam si inainte de meciul cu Milli Pyiango, chiar daca atunci n-am avut mai nici un gram de incredere. Mult succes Stiinta HCM in retur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu