luni, 20 ianuarie 2014

Viata-i scurta... a sportivului si mai scurta

E scurta, depinde insa ce faci in timpul ei. Poti trai intens 27 de ani sau poti trai mai degeaba 80. De lasat in urma sigur lasam ceva: oasele sau cenusa, conform principiului ca in natura nimic nu se pierde totul se transforma. Viata sportivului este si mai scurta. Putini sunt cei care ajung la cel mai inalt nivel, care smulg aplauzele publicului si care sunt adulati in timpul activitatii sportive. Dupa retragere, incepe distractia cu genunchii, cu umerii, cu reumatismul, cu cine stie ce operatii ai mai suferit in timpul activitatii, cu ciudatenia unei tranzitii de la viata de sportiv la o viata, hai sa-i spunem normala.
Sunt insa si sportivi care traiesc normal sau mult mai prost decat “civilii”. Sigur, asta insemna ca nici mare performanta nu au reusit sa faca.
Ma uit la HCM, la fete. Acum 3-4 ani aproape nimeni nu baga in seama echipa. Erau cei cativa care iubesc handbalul indiferent de locul din clasament. Existau individualitati, exista si un trecut, exista si bucurie de destule ori. Tin minte insa si momentele in care se juca cu jeburile goale, cand clubul imprumuta banuti de la diversi sa mearga intr-o deplasare, cand datoriile erau cat carul pana la data in care se aproba vreo suma de la autoritatile locale. Si asta se intampla prin martie-aprilie. Acum, treaba merge mai bine, performantele sunt frumoase, sala plina... fetele isi exerseaza scrisul la fiecare meci dand autografe, primesc jucarioare sau flori, sunt extrem de bine vazute. In prim-plan... asta e. Un prim plan de care trebuie sa aiba grija maxim. Si sa stranga ce se poate strange... Inclusiv glorie sportiva. Ca asta ramane mai mult ca banii.
Cine-si pierde vremea, cine nu trage cu dintii de locul in echipa, cine nu arata ca merita sa face parte dintr-un proiect ce se vrea de mare nivel, acela va si pleca. Unde, nu intereseaza aproape pe nimeni. Cel care iti arata prietenie acum, nu-i musai s-o faca si dupa ce pleci. Lui ii vin alti idoli, alti prieteni. Lumea se misca. Azi esti pe val, maine poti fi in valuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu