duminică, 5 ianuarie 2014

A murit Eusebio!

Dragilor, o veste m-a intristat duminica dimineata. Am aflat ca a murit Eusebio, unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii. Tatal meu e pasionat de sport si n-a avut de lucru acum 45 de ani si m-a botezat pe lânga Mircea si Eusebio. Cu un an inainte, omul asta luase Gheata de Aur si a zis tata ca poate ii creste si lui vreun golgeter in casa daca il boteaza asa. Nu i-a crescut, desi si mie mi-a placut in fata mereu.
Legendarul fotbalist portughez, Eusebio da Silva Ferreira, a decedat la vârsta de 71 de ani duminica dimineata, potrivit AFP, in urma unui stop cardiorespirator. Fostul atacant al Benficai ar mai fi avut probleme cu inima in ultimii ani. in iunie 2002, Eusebio fusese internat intr-un spital din Portugalia, in urma unui accident vascular cerebral pe care l-a suferit in Polonia.
Supranumit „Pantera neagra”, jucatorul nascut in Mozambic a fost considerat unul din cei mai buni fotbalisti ai tuturor timpurilor, fiind numit „Primul mare fotbalist al Africii”. Momentul sau de vârf a fost la Cupa Mondiala din 1966, din Anglia, când a fost golgheterul turneului, cu 9 goluri marcate.
Eusebio a jucat 15 din cei 22 de ani de cariera la Benfica, unde a inscris 317 goluri in putin peste 300 de meciuri, câstigând 11 trofee si o Cupa a Campionilor. Totodata, a câstigat „Balonul de Aur” in 1965. A fost primul fotbalist care a câstigat „Gheata de Aur”, in 1968, trofeu pe care l-a cucerit din nou in 1973.
Mestere, respect si odihna linistita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu