joi, 23 ianuarie 2014

Givraj sau jivraj nu conteaza, important e ca ne pricepem

Nu cred ca este neam pe lumea asta care sa se priceapa mai bine ca romanii la absolut orice. Suntem neamul care si-a reparat Dacia milenara de zeci de ori si aia functiona atata vreme cat mai aveai niste sarma la tine. Tot romanul isi dadea jos motorul si toate celelalte si isi izola masina si apoi o vopsea considerand ca nimeni nu face treaba asta mai bine ca el. Nu ati auzit de o bitza Ucraina pe care unii si-o transformau in semicursa?
Cum arata fata blocului fiecaruia dintre voi? Plina de gradinutze, in care erau sapte rosii, ceapa si usturoi si doua verze. Toti se pricepeau si la agricultura.
Te durea marmida, ce faceai? La orice ora din zi si din noapte bateai la o usa, era cineva care sa-ti dea o aspirina sau un paracetamol.
Absolut orice trepadus stia totul despre politica si macar doua strofe de congres. Toti stiau care e baiatul cu ochi albastri si toti credeau ca pe ei ii urmareste cineva, desi nu-i urmarea nici propria umbra.
Recunoaste ca ti-ai zugravit macar o singura data in casa, ca ti-ai spalat caloriferele, ca ti-ai montat parchet, ca ti-ai schimbat becul sau ca ai schimbat galeriile la perdele. Ca ai pus sarma pe balcon sa intinzi rufele, ca ti-ai dat jos faianta din baie si ai pus alta. Ca ai stiut sa joci si fotbal in timp ce faceai inot de performanta si doar antrenorul e cel care nu te-a sprijinit sa ajungi Dumnezeul handbalului baimarean...
Dar da-o ba in ma-sa... de doua zile, in tara asta se pricepe toata lumea si la jivraj sau givraj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu