duminică, 12 ianuarie 2014

Daca as avea un club 45 de minute

Mai mult nu-mi trebuie sa scriu o echipa:)) Nu sa o scriu si sa o dau antrenorului, ci pur si simplu sa o scriu. N-o pot nici finanta, deci demersul meu este aproape inutil. Ma bazez pe ce este si pe ce ma gandesc eu. Este foarte important ce iti propui. Eu mi-as propune initial sa urc in faza a doua a grupelor Ligii, ceea ce, trebuie sa recunoastem, ar fi o performanta. Ai vedea si mai bine de ce fonduri ai avea nevoie, ai mai putea atrage niste nume mari la sponsorizare, te-ai aseaza putin si ai putea arata o anume forta. Sa nu mai fi chiar singura echipa din primele 16 care n-a castigat niciodata vreun titlu national.

La un moment dat, in viata fiecarei echipe, intervine o schimbare. In functie de ceea ce iti propui. Nu poti merge cu acelasi lot si la salvarea de la retrogradare, si la titlu si la Champions League. N-ai cum. Daca iti propui Champions League sus de tot, e clar ca trebuie sa aduci oameni noi. Si e si mai clar ca trebuie sa vorbesti cu fetele pe care le ai deja: fetelor, ne propunem mai mult, deci va trebui sa aducem si alte jucatoare. Nu multe. Dar trebuie. Ori asta inseamna ca unele vor si pleca, pentru ca asa e normal. Si aveti un retur de campionat, un play-off si Cupa Romaniei sa-mi dovediti ca merita sa faceti parte din echipa si sezonul viitor.

Poarta. Paula, Miha si Biti... Daca Paula ramane este foarte bine. Nu-ti trebuie general. O mai aduci pe Yulia Dumanska in Baia Mare, care poate creste langa cele trei, asta in care Biti vrea si poate sa mearga mai departe. Daca Paula pleaca, probabil trebuie adus un portar de valoare aproximativ egala. Din pacate nu prea sunt.
Extrema stanga. Jeni, Andrada si Ana. Greu de spus. Ana are probleme medicale si sezonul asta nu mai joaca. Probabil va mai pierde un sezon prin alta parte, deoarece va avea nevoie sa joace meci de meci, sa-si revina. Jeni nu stiu cat mai vrea sa joace. Andrada e speranta. Mai poate juca si Eliza aici, dar e pacat. S-a vorbit cu Herrem, daca vine foarte bine.
Extrema dreapta. Ada si Ane. Nu cred ca mai e nevoie de cineva. Singura care-mi place e Managarova, dar fata are inca un sezon semnat in alta parte.
Inter stanga. Gabi, Eliza, Diana. Mai pot juca si altele aici. Diana e la final de contract. Eu vad un Steinbach sau un Wojtas din numele pe care le-au propus cei din conducere, restul cam greu. Nu ca ar fi usor cu astea. Cel putin vad doua jucatoare care arunca de la distanta. Nu ca n-as vrea s-o vad pe Neagu aici.
Centru. Luciana, Laur si Reni. Aici e ciudat. Insa vad un centru in plus, dar nu stiu care. Liscevic?
Inter dreapta. Meli si cam gata. M-am distrat cu Susann Muller. As vrea sa vina Nora Mork de la Larvik, mai ales ca fata se descurca bine de tot si pe extrema si pe inter. Cam oriunde. Si arunca tun... Merge si-o Sulland?
Pivot. Geta, Timi, Cynthia, Oana. Oricine ar vrea s-o aiba pe Loke, dar e greu. Aici merita sa aduci doar vreo fabuloasa, pentru ca jucatoare bune ai deja.

Zic si eu asa. Orasul Baia Mare nu este tocmai cel mai bogat oras din tara asta. Dimptriva. Oamenii n-au bani nici sa treaca strada, mai sunt inca niste pensionari de la mina care isi scot familiile din bezna, dar nu e OK. Mai sunt si cei care au copii afara, cei care mai aduc banuti din strainatate si gata. Nu sunt locuri de munca bine platite, nu sunt firme grozave, nu se produce mai nimic (Maramuresul este locul 13 in Ardeal la producere PIB, adica the last one). Ori obrazul subtire cu cheltuiala se tine, deci e nevoie de bani. Si din astia nu prea sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu