luni, 19 ianuarie 2015

Este si o evaluare la HCM?

Asa cred eu acum (nu trebuie sa o luati cuvant cu cuvant si adevar suprem... asa cred eu acum si poate ma insel peste tot).
In mod normal, Tone Tiselj va lucra fic cu cine va dori. Dar musai sa fie de valoare in opinia sa. Asa s-a intamplat mereu in cariera sa. Si unde sunt bani. Unde nu mai sunt, la revedere. Eu cred ca pe langa partea de pregatire lui Tiselj i s-a cerut si sa evalueze jucatoarele. Nu stiu daca a primit informatii suplimentare, cert este ca are 22 de jucatoare in lot si nu are ce sa faca cu 22. In plus, ma gandesc ca vor mai veni doua-trei fete in vara.

De ce zic evaluare? Pentru ca majoritatea jucatoarelor sunt in ultimul an de contract, chiar daca majoritatea au si acel plus 1. Dar daca ele sau clubul (indiferent care) nu mai doreste prelungirea intelegerii, totul se sfarseste. Nu e suficienta o singura parte. Din ce am vazut eu pana acum, sunt deja fete despre care s-a scris in presa ca sunt cu contractele suplimentare pe un an gata semnate (alta decat cea din Baia Mare, ca muritorii din orasul care sustine clubul si echipa nu trebuie sa stie ei atatea).
Pe mine, cu toata seriozitatea, nu ma mai intereseaza foarte multe. Decat partea strict profesionala, ca trebuie sa informez si eu oamenii. Pe antrenori n-ai ce-i suna sa-ti spuna despre meciuri (noroc ca sunt transmise in direct). Unele jucatoare nici macar nu saluta, asa ca nici eu nu ma obosesc sa insist. Echipa asta nu-mi mai apartine aproape deloc si aud pe foarte multa lume spunand acest lucru. Oamenii vor veni la meciuri, sunt sigur, mai ales daca se va lasa iar moca intrarea, spre marea satisfactie a celor care si-au cumparat abonament si care, la anul, n-o s-o mai faca. Nu pot merge nici sa vad un antrenament sau mai multe, ca-i scoate pe toti din sala. Nici atletii veterani nu pot alerga pe sus cand au fetele antrenament.
Stiu foarte clar ca Tiselj are dreptul sa-si aleaga cu cine sa lucreze, indiferent ca-mi place mi-e sau nu. Daca face o evaluare, artunci trebuie sa le dea tuturor sanse. El va raspunde pentru rezultate.
Nu prea vom mai avea nicio jucatoare din Baia Mare, iar fetele care s-au apucat de handbal il vor si abandona foarte rapid (nu toate), pentru ca nu vor avea unde sa joace. Degeaba faci o piramida daca niciun jucator de la piramida ta nu urca in prima echipa. Poate ar fi indicata din nou o echipa a doua, unde sa joace toata lumea care nu prinde la echipa 1, plus tinerele sperante. Chiar daca nivelul din liga secunda este slab sau foarte slab.

Trebuie sa fiu corect macar cu mine si sa spun si lucrurile pe care le vad acum (nu ca ar avea vreo importanta):
1. Aneta Pirvut a venit cu draga inima inapoi si ceva imi spune ca in maxim o luna va sta mai mult prin tribuna, dupa ce revine Ada. Eu n-as fi venit de la Craiova pentru 5-10 minute pe meci.
2. Timea Tatar nu este jucata, iar dupa ce va reveni si Dinis, m-as mira sa mai prinda lotul. In locul ei m-as duce in alta parte
3. Gabriella Szucs a stat doua meciuri pe margine, toate cele 60 de minute (nu stiu daca nu este accidentata, dar nu mi s-a parut), si nu m-ar mira sa fie la fel ca Timi.
4. Claudia Cetateanu va mai duce anul acesta (poate si altii), dar va sta si ea in tribuna, probabil, dupa ce isi vor reveni mai multe jucatoare de camp.
5. Iulia Dumanska - aceeasi poveste ca si la Biti, doar ca ea mai poate juca la CS Marta, la junioare I. Nu stiu daca va fi suficient
6. Elena Georgievska - sincer... mai bine nu zic nimic
7. Bianca Tiron - eu zic ca e de viitor, acum joaca Abbingh, Buceschi sau Ardean acolo. Nu m-ar mira absolut deloc ca in vara sa se mai aduca vreun inter stanga. Deci n-o vad eu prea repede titulara anul asta
8. Fetele imprumutate: Maior Pasca, Tanasie, Ciunt, Tamas, Zamfirescu, Tomescu - trebuie sa joace (si nu cred ca o vor putea-o face la HCM - nu anul 2015) - pana la urma, nici nu stiu daca ele isi mai doresc asta
9. Laura Oltean - ea nu se va reface prea repede si nu stiu daca i se va prelungi contractul. Probabil ca da, macar cu perioada in care a fost accidentata. Asta n-am de unde sa o stiu.
10. Herrem e posibil sa prelungeasca un an, asta pentru ca Stegavik mai are inca unul cu Minaur. Si poate fi un argument bun.

5 comentarii:

  1. Asa este Mircea, ai mare dreptate. Vom fi un fel de CFR Cluj pe vremea cand avea 11 din 11 titulari straini! Ocazional mai intra si Cipri Deac ultimele minute. Macar daca am ajunge in Final Four atunci ar merita efortul. Pana atunci asteptam nunta Adei Nechita cu primarul Chereches, asta daca relatia lor nu a fost doar o aventura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi este accidentata intr-adevar...intindere la genunchi, probabil antrenorul o pune in echipa in cazul in care este problema sa o poata trimite pe teren. Este mare nevoie de ea in special in aparare. Ce este trist ca din ce in ce mai putine Romance joaca in echipa ...echipa pentru care au luptat ele...suntem plini de mercenare..dar cat mai sunt bani ptr asta? antrenorul este foarte pro straine un lucru care nu este tocmai bun

      Ștergere
    2. Gabi doar in aparare,in atac nici vorba..bani vor fi cat timp e Catalin primar si va vrea sa se bage bani la echipa,normal ca e pro straine daca sunt superioare romancelor :)

      Ștergere
  2. accidentata? eu nu am sesizat nimic. poate doar niste mugurasi de lacrima in coltul ochilor dupa meciul cu Craiova...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da Mircea e accidentata poate nu asa grav,dar sa fim realisti nu avea rost in astea 2 meciuri sa o forteze,sunt sigur ca maine o sa o vedem la Brasov

      Ștergere