marți, 25 februarie 2014

Sistemul sistemului - aflarea in treaba in handbalul romanesc

Petre Tutea spunea ca i-ar fi placut sa scrie o teza cu titlul: Aflarea in treaba ca metoda de lucru la romani. Si cred ca putea scrie zeci de ani, fara intrerupere. Cand modificarile se modifica, dar numai schimband schimbarile.
Acum citesc ca din Liga Nationala de handbal s-a propus sa nu retrogradeze nimeni, sa fie 14 echipe de la anul. S-a pornit la drum cu un regulament, acesta poate sa nu mai aiba nicio importanta. Adica, se vor schimbat regulile in timpul jocului. Exact asa s-a intamplat si pana acum.
Se mai spune ca salariul selectionerului va fi suportat de cluburi. Si fiecare sa dea 5.000 de Euro pe an, adica 70.000 / an pentru fiecare. Adica selectionerul ar primi mai multi bani decat cea mai bune jucatoare care activeaza in Romania. Poate cluburile ar trebui sa plateasca si diurne, cazarea si masa delegatiilor, deplasarile, baeremul si echipamentul. In rest, nu mai trebuie sa dea nimic.
Pentru ca se anunta transferuri serioase din strainatate, se cere eliminarea regulii cu jucatorii straine (5 pe foaie, 3 in acelasi timp in teren). Da, asa este. Sunt deja echipa care au mai mult de 4-5 jucatori straini. Si aici ar fi niste conditii. Ma distreaza teribil perioadele de transferari. Se termina inainte de retur, dar se mai pot aduce jucatori liberi de contract cu 6 etape inainte de final. Ce inseamna 6 etape? Nimeni nu stie exact. Sigur nu e vorba de returul din sezonul regulat. Practic, daca ai terminat pe locul 6, iti poti aduce jucatoare libere de contract instant. Si e usor... Sunt declarate libere pentru ca nu si-au luat banii... Nu-i mare lucru. Exista chiar si intelegeri intre cluburi si jucatoare. Exista insa si cazuri concrete.
Toate acestea vor fi votate in Consiliul de Administratie intr-o proxima sedinta.

3 comentarii:

  1. si mai spuneai MULT SUCCES ALECULE

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca Gatu, Dedu aceeasi Marie, doar cu alta palarie. Pacate :( Ma asteptam la cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. momentan nu s-a schimbat nimic. desi sunt convins ca asa va fi; eu n-am nicio treaba cu Dedu in acest moment... il las sa munceasca

    RăspundețiȘtergere