sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Camilla Herrem, Baia Mare te iubeste! Si nu numai pe tine!

Oamenii sunt mai nou ingrijorati ca extrema stanga Camilla Herrem ar vrea sa plece in vara de la HCM Baia Mare. Interviul este absolut real, exista, dar nu trebuie privit cu exagerat de mult dramatism. Sigur ca diferenta de cultura e alta in RO fata de Norvegia (nu e vorba aici de citit carti sau vizite la muzee - haha, cati sportivi romani citesc, cati merg la muzee - eu stiu ca nu citesc nici macar cronicile de meci in care se face vorbire despre ei, habar n-au cu cine joaca peste doua meciuri - nu generalizez, stiu si din cealalta parte, dar cam asa este). Ii place orasul, ii plac fetele, ii place atmosfera de la meciuri. Nu-i place cum “au fost incarcate fetele fizic” si nici faptul ca Buceschi n-a intrebat-o nimic de Larvik. Camillei ii mai place sa spuna lucrurilor pe nume, pentru ca n-a fost invatata sa minta si nici societatea norvegiana nu este atat de putreda precum cea din RO. Nu e nici saracia de aici, nu e nici minciuna perpetua, nici smecheriile temeinic facute.

Camilla are 28 de ani si a jucat ultimii ani la Byasen Trondheim, echipa cu care s-a clasat mai mereu pe locul al doilea in campionat, dupa Larvik. Cine a vazut-o pe Herrem dupa meci poate confirma ca a fost extrem de suparata, pentru ca echipa n-a castigat. E normal, a plecat de la Byasen unde n-a batut pe Larvik niciodata in cei opt ani petrecuti acolo, campioana Norvegiei fiind neinvinsa de 10 ani in campionatul intern. A vrut sa se razbune cu HCM pentru toate aceste neimpliniri si n-a iesit. Desi, HCM chiar a ratat o ocazie mare de a castiga in fata lui Larvik. Mai e ceva: e greu la inceput oriunde mergi, mai ales daca pana atunci n-ai mai iesit sa stai mult timp in alta tara. Sau daca ai stat, ai fost cu colegele tale, cu care ai vorbit aceeasi limba.

Herrem a vorbit mult in ultimele saptamani cu cei apropiati ei, de acasa, acestia venind pentru o vreme si in Romania, fiind si la meciul cu MKS Lublin. A vorbit si la telefon cu oamenii apropiati ei si toti i-au spus sa aiba rabdare, pentru ca ai nevoie de adaptare. Sigur, e posibil sa te adaptezi, dar sa nu-ti convina unde te-ai adaptat si nici mediul. Suntem, din cate stim eu, o tara libera, deci nu te tine nimeni cu forta.

Eu stiam ca Herrem are contract doi ani cu HCM Baia Mare. Mno, uite ca nu-i asa, e unu plus unu. Asa cum are si Paula Ungureanu si Ada Nechita (contracte semnate in vara). Din cate stiu eu, Georgievska a semnat pe un an, Ardean Elisei isi va incheia si ea contractul in vara. Mai stiu si ca Luci Marin mai are asta + inca unul, Laura Oltean a semnat un singur an (daca necesita operatie si clubul o ajuta, e posibil sa fie un an suplimentar, nu stiu). Site-ul clubului spune ca Arenhart si Do Nascimento au semnat pe 2 ani. Nu sunt convins, dar banuiesc ca Makeeva si Davidenko au semnat pentru un an. Poate si Lobach.

2 comentarii:

  1. Orice minune tine 3 (trei) zile. A se citi 3 ani. Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca echipa aceasta H.C.M. nu mai are mult de trait, prea a explodat dintro data, daca te gandesti la un proiect de durata, cu sala polivalenta si centru olimpic la Baia Mare, ar fi trebuit sa semneze si fetele alea pe cel putin 3 (trei) ani, ca asa se fac proiectele de viitor, cu stabilitate si perseverenta.
    P.S. O stiti pe doamna cu baloanele de sapun de la "Romani au talent", facea niste baloane minunate, toata lumea, WOW, si tot se spargeau.
    E frumos momentul si trebui trait, ca nu stim ce vom vedea maine, iar finala e departe, nici baloanele de sapun nu au castigat.

    RăspundețiȘtergere
  2. si de ce imi spui mie toate astea? eu zic si scriu de o gramada de vreme ca nu avem treaba cu final four. nici va exista nicio sala polivalenta in urmatorii multi ani. fetele tinere semneaza pe multi ani, cele peste 25 de ani nu au niciun motiv s-o faca, mai ales daca au valoare. nu ma uit la romanii vor talent.

    RăspundețiȘtergere