sâmbătă, 26 aprilie 2014

Handbalul destept... dar e suficient pentru Final Four?

Baia Mare joaca finala Cupei Romaniei. Sincer, nu m-am asteptat la un alt rezultat. Si pentru maine ma astept la o victorie, dar una muncita bine de tot. Nu ca asta cu Brasov n-ar fi fost muncita. Aici, Buceschi l-a batut pe omologul sau brasovean, cu armele pe care le are la dispozitie. Pentru ca si Burcea este unul dintre antrenorii OK din punctul meu de vedere.
Brasov are o echipa destul de masiva, cu Bradeanu aparatoare excelenta (insa nu stiu cu cata placere mai joaca ea trei meciuri in patru zile si toate tari), mai este Manda, Zamfir sau Tacalie, adica jucatoare pentru care ai nevoie de interi gen Susann Muller, Bulatovic sau Amorim, adica mai inalte si mai puternice decat aparatoarele. Asta ne spune ca e nimerit sa te aperi cum trebuie, sa ai un portar precum Ungureanu sau colegele ei si sa dai cate goluri se poate pe contraatac si faza a doua. Apoi, pe pozitional, si te poti uita dragul meu prieten care citesti randurile astea, obligatoriu sa-ti folosesti creierul si sa ai curaj, pentru ca Buceschi sau Geiger au mici dificultati sa arunce peste jucatoare mai inalte decat ele. Gabi Szucs este cam la fel de inalta, numai cu aruncarea la poarta nu e chiar la fel. In schimb, aici s-a sacrificat sa arunce la poarta si chiar sa joace usurel un post de lidera, Luciana Marin, care merita toate felicitarile pentru meciul acesta.
Apoi, Costica a stiut ca trebuie sa incerce sa o anihileze pe Bradeanu, iar asta s-a si intamplat, chiar daca Mica ne-a aratat de-o gramada de ori ce jucatoare mare e. Cat a stat in zona, fluturas, Valentina Elisei Ardean s-a achitat de sarcini. Este o jucatoare rapida si atenta, la fel cum este si Jenica Rudics, care facea inainte acest gen de aparare. Ada (cu toate probeleme sale de sanatate) si Alice s-au descurcat excelent si au demonstrat ca transferul lor aici este absolut foarte bun. Nu au cum sa nu felicit toata echipa, ca mi-a placut mult si apararea, acolo unde se munceste foarte mult si nu se vede pe tabela de marcaj, dar munca aia este extrem de importanta.
Am o singura problema. Stim cateva dintre jucatoarele care vor veni (sper) din vara la HCM Baia Mare. Pentru Final Four (ceea ce se doreste - mi se pare cam devreme sa ne gandim la asta) ai nevoie si de doi interi (pe fiecare parte), pentru ca nu cred ca vom putea castiga meciuri la rand doar cu aparare - contraatac si faza a doua. Asa cred eu. Si mai stiu ca interii de mare valoare sunt foarte scumpi si nu stiu daca Baia Mare isi permite.
Baia Mare joaca maine finala cu HCM Roman. Sa ne bucuram de finala, sa o castigam daca se poate si apoi sa ne gandim la toate celelate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu