marți, 4 februarie 2014

Cel mai bun campionat din lume

Citesc ca CSM Bucuresti va aduce in vara trei jucatoare brazilience, campioane mondiale. Mno... adica Do Nascimento, extrema dreapta, Franca de Silva (extrema stanga) si Ana Paula Rodrigues (centru). Municipiul Bucuresti are bani, nu putem comenta. Si are multi bani, infinit mai multi decat Baia Mare. Si ar putea, fara indoiala, sa aduca cam orice jucatoare doresc si sa faca un buget de 3-4 milioane de Euro, sa ajunga sa se bata la Champions League.
Daca tineti minte, sezonul trecut, bucurestenii au scapat de un milion de lei din visteria Primariei, bani care s-au dus catre Oltchim. Adica 10 miliarde de lei vechi, desi Bucuresti nu avea nicio treaba cu Oltchim. Bani din fondul de rezerva. Cine-si permite in provincie asta? Nimeni.
HCM Baia Mare va primi de la Consiliul Local 33.5 miliarde lei vechi, adica vreo 750.000 de Euro. Nu e rau, ba chiar este foarte bine pentru ce a fost pana acum. Nu stiu daca acesti bani ajung, dar stiu foarte clar ca nu e vorba doar despre acesti bani. Vor mai fi abonamente vandute, vom mai fi bilete de meciuri, mai exista un marketing si niste vanzari de produse (inca destul de subtire), mai exista sponsori locali care sustin fetele financiar, mai sunt sponsori de nivel national, mai sunt niste banuti din televizari si, probabil, mai exista si alte surse de venit. Daca vrei sa te bati sus, e musai sa ai bani. Sa aduci jucatoare si sa le poti pastra aici. Sa le poti plati salariile la timp, primele, chiriile, echipamentul, medicatia, multe... Plus participarea la competitii si nu e putin.
Faptul ca CSM Bucuresti ar aduce jucatoare si ar face campionatul mai interesant e foarte bine. Pana la urma, Romania poate ajunge cu doua echipe in Liga Campionilor. Una direct si una in calificari, asa cum ar fi fost si sezonul trecut, cand Baia Mare a venit din grupa preliminara. Daca se mentine si Brasovul la un nivel bun, daca Braila, Craiova, Clujul, Deva si celelalte grupari vor gasi fonduri macar sa-si pastreze jucatoarele, nu m-ar mira ca intrecerea din Liga Nationala sa fie cea mai puternica din lume. Da, da, din lume... Vedeti Krim (Slovenia) nu are bani. Sunt probleme si la Viborg (Danemarca). Larvik (Norvegia) nu se mai descurca asa cum trebuie. Mai e Ungaria (Fradi si Gyor), probabil va mai fi Muntenegru (Buducnost), mai e Macedonia (Vardar)
Vorba aia, n-avem ce pune pe masa si cu ce ne plati facturile, dar vom avea cel mai tare campionat de handbal din lume. Pana la urma, si nu glumesc, e fain sa excelam si noi in ceva.

Un comentariu:

  1. Eu zic sa ne linstim si sa asteptam. Am mai visat noi la multe altele si toate s-au spulberat inca din frageda pruncie. Macar 3-4 echipe care sa se bata sus de tot si e bine.

    RăspundețiȘtergere