marți, 17 decembrie 2013

Gatu a fost aruncat peste gard!

Acum un milion de ani, pe vremea cand purecele se potcovea in aceleasi zone mizerabile ca si astazi, pe vremea cand salamul cu soia abia ce aparea, pe vremea cand cine avea niste “adidasi” Puma ori era Dumnezeu ori juca la Minaur, da, pe vremea aia, am fost dus de tatal meu la un meci de handbal. Putina lume mai cunoaste arena veche, de langa strandul municipal. Fie vorba intre noi, la cum arata acum, nimeni n-ar mai recunoaste nici strandul municipal de langa de nerecunoscutul teren. Tatal meu, mare amator de sport, ma cara dupa el la meciurile echipelor conduse de Mateianu, Lascar Pana, Constantin Pilica Popescu sau Gigi Ionescu, la bazinul unde era Gheorghe Demeca, Florin Popovici si Rada Trnyancsev la rugby, multi altii. De care nu-mi aduc aminte, sorry.
La meciul ala de handbal de care va zic, pe terenul ala de ciment, am fost intr-o dimineata. Imi amintesc destul de vag atmosfera. Pentru ca nu locuiam in Baia Mare, am ajuns mai devreme in zona. Mama imi dadea mereu cinci lei sa-mi cumpar seminte si sa-i aduc si ei. Nu era rece, asta imi aduc aminte. Stand in zona mai tin minte gradenele, mai tin minte gardul ala ce despartea terenul de tribune (pe ambele parti erau tribune - acum le-am numi glume proaste). Juca Minaur cu Steaua... In scurt timp s-a umplut. Romania era superchannel in acea vreme: titluri mondiale, multi jucatori de lot national. Zei pentru mine la ora aceea. Zei, nu alta... Tata mi l-a aratat inca de la incalzire pe Gatu, Cristian Gatu... De doua lucruri am fost impresionat atunci: de Gatu si de cronometrul de la masa oficiala, ca nu mai vazusem pana atunci. Aaaa, mai stiu ca era inca o tabela care se schimba manual.
La un moment dat, l-am vazut pe Gatu dupa gard. In timpul jocului. Era incredibil. Prieteni, repet, era ciment, asfalt pe jos... Gatu dupa gard dupa un fault dur (sunt gentil aici). Nu mai tin minte nimic, stiu doar ca Minaur a batut cu 9-8. Atat.
Peste ani, mai in zilele noastre, chiar acum vreo doi ani, am aflat mai multe... Si am ras bine de tot, chiar cu autorul faultului de atunci. Stiti cine era Gatu atunci? Probabil ca stiti... Si sa stiti ca autorul acelui fault a luat atunci SASE luni de suspendare.
O sa-l caut si acum pe omul asta al meu, sa vad daca nu poate sa-l trimita peste gard in ianuarie pe maestrul Gatu, la alegerile pentru functia de presedinte a FRH. Chiar si cu sase luni de suspendare.

FOTO: Aici se vede putin din arena cu pricina.

2 comentarii:

  1. Am fost si eu la meciul acela...cred ca era prin ''75 sau mai inainte?...am fost teribil de impresionat de Gatu si de Otelea la fel cum am fost si de celebrul Penu...se lasa cu julituri serioase pe acel teren...Minaur avea un jucator,Razor ,care dadea niste goluri extraordinare de pe extrema,din plonjon, cum n-am mai vazut la nimeni...etrem de riscant,spectaculos si eficient....Am mai prins si meciuri de volei in sala de langa acel teren.....

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asa ceva, Mircea. exista deja sala mare din cate stiu eu

    RăspundețiȘtergere