duminică, 15 decembrie 2013

Bai, Romanie, ce dracu faci?

Pleaca Mitica Dragomir, vine Iorgulescu. Mult mai discret si asta e singurul lucru bun. Ca nici el nu-i OK cu legea. Mitica e fericit, pentru ca a primit jumatate din suma de 150.000 de euro, compensatorie, votata de toti adunatii generali. Un puscariabil primeste 150.000 de euro, un escroc prin excelenta, plin de bani, primeste 65 de miliarde, in conditiile in care un om normal ia 250 de euro salariu.
In tara asta de cacat, ai o singura echipa la jocuri sportive care se califica la Mondiale. Ei bine, televiziunea publica, detinatoarea drepturile de transmisie, prefera sa ia bani de la Dolce pentru a da meciurile, ca nevasta lui Enachescu (nu Ienachita) lucreaza fix la achizitii la TVR. Si asa, ne uitam la Dolce (ei n-au nicio vina), iar meciul cu Tunisia, spre exemplu, a fost urmarit de 69.000 de oameni. Putin...
Imi aduc aminte cu ce scandal a plecat Ghitache de la Nationala dupa Jocurile Olimpice de la Beijing... Nu-l mai suporta nimeni pe Dumnezeul handbalului romanesc. Nu, n-am gasit un antrenor strain, n-am gasit un antrenor tanar, nu, l-am adus pe blajinul Radu Voina. Nu comentez activitatea lui, cert este ca dupa ce s-a tirat, pe cine kakat am adus la Nationala? Pe ala pe care m-am mai stiut cum sa-l dam afara. Pentru ca e prieten cu Gatu, unul dintre oamenii care acum fac numai rau handbalului romanesc pentru ca se incapataneaza sa stea in fruntea FRH. Federatia aia care schimba regulamentul in timpul jocului, care nu are grija de jucatoare si jucatori (unele cluburi sunt avantajate). M-am saturat de ei.
M-am saturat si de Tadici. Astazi m-am saturat. Astazi m-am saturat de tot de el. Pentru ca nu-i in stare sa gestioneze un final de meci. Pentru ca nu-i permis sa joci cu Polonia, sa conduci cu 5 goluri si s-o iei in bena. Pentru ca ai trei time-out-uri, ba, tampitule, si tu ai folosit doua, cand erai in vrie. Si l-ai cerut, supermanule, si 45 de secunde n-ai spus nimic, ai dat ca proasta din gura certand jucatoarele. Nu le-ai spus ce sa face, meseriasule. Si ba, magicianule de pe semicercurile Mesesului, la ultimul time-out ai stat si te-ai uitat superior la fete, ai baut apa si asta e tot. Mai vreau, tolomacule, sa-ti asumi si infrangerea. Si faptul ca sub conducerea ta am ajuns in lumea a doua a handbalului feminin. Pentru ca eu recunosc ca te-am laudat degeaba si astazi.
- Fetelor, aveti mare parte de vina. In ultimele 10 minute a fost tare greu de asumat raspunderea. Neagu a marcat de 10 ori sau de cate ori a vrut, dar nu mi-a arata la final ca este lidera. Deloc, deloc... A lasat totul pe Marin, care a aruncat numai in tufe. Si teterul de pe banca n-a bagat-o deloc pe Perianu, singurul inter masiv din lot. Nu cred ca facea nici Perianu mari spectacole, dar putea da un gol, iar ala era un declic fabulos.
Si inca ceva Ghitace, si-apoi ma culc... Ce zici daca o aveai la CM pe Geiger? Sau alt inter dreapta, nu stiu care. Chiar si Constantinescu a ta de la Zalau? Nu vin astea, ba, sunt satule de jignirile tale...

Un comentariu: