luni, 31 martie 2014

Contraatac si faza a doua - tactica pentru HCM?

Pana la debutul sezonului viitor e foarte mult. Mai e de jucat chiar acest sezon. Pentru ca degeaba ai 21 din 22, daca nu faci treaba pana la capat. Esenta pentru HCM Baia Mare e sa castige campionatul si sa mearga direct in grupele Ligii Campionilor. Pentru o mai buna cunoastere, locul 2 din Liga Nationala merge si el in Liga Campionilor, dar in grupa preliminara.
Pana acum am avut stiri gramada cu HCM Baia Mare. Acum, stirile nu mai sunt stiri, ci doar poze in diverse localuri, la diferite sarbatoreli, zile de nastere, din astea. Nici nu e de mirare, campionatul fiind intrerupt. Nici despre transferuri nu se mai aude mare lucru. Sau ce se aude este ca a cazut nu stiu ce transfer care ar fi urmat sa se perfecteze.
Ce a anuntat clubul pana acum? A anuntat cu fotografii si ce trebuie (nu tuturor, ci doar unora, restul pot copia de la ei): Camilla Herrem, Alexandra Do Nascimento, Barbara Arenhart si Valentina Ardean Elisei, care si joaca. A mai fost anunatat prelungirea 1+1 al contractului Paulei Ungureanu, precum si transformarea din doi plini (cei ramasi din 3) in 1+1 al Adei Nechita. Doua jucatoare care isi fac treaba atunci cand joaca si nimeni nu poate comenta asta.
Apoi, s-a vorbit de alte jucatoare. Prosport a anuntat ca vine un an Georgevska de la Buducnost, o jucatoare de bratul drept care nu stiu daca este de HCM, dar site-ul oficial al clubului baimarean nu a confirmat anuntul facut de ziar. Se mai vorbea si de un pivot din Rusia, care ar veni pentru un an de zile, dar nici acest lucru nu a fost confirmat de club. Sigur, asta nu inseamna ca jucatoarele acestea nu vor ajunge in Baia Mare.
Din fericire, mi-am creat si eu o mica retea formata din impresari si fosti (foste) jucatori de handbal internationali (e) si mai aflu cate ceva. Despre Nadgornaja n-a fost mare filosofie de aflat ce va face in urmatorul sezon: ramane la Thuringer. Inclusiv soferul autocarului Germaniei stia asta. Pe 19 martie, ca nu suntem toti povestitori, clubul german stia ceva: “Nadeshda Nadgornaja will stay with the German champion for another year. With the help of coach Herbert Müller the back-player became a German international and one of the best players in the world on her position”.
Sanja Damnjanovic mai are contract inca un an cu Viborg. Cel putin asa a semnat anul trecut in martie, contract pe doi ani. Ar fi un inter fabulos pentru Baia Mare. Este insa o jucatoare extrem de valoroasa si o vor mai multe grupari. Desi, exista posibilitatea sa ramana la Viborg, mai ales daca danezii isi rezolva problemele cu banutii.
Momentan, Baia Mare are o echipa foarte buna, care isi poate permite sa castige campionatul. Cu jucatoarele care vor veni e posibil sa prinda si o primavara europeana. Fara interi insa, macar niste rezerve puternice pentru Buceschi si Geiger, nu cred ca vom prinde primele 4. Desi imi doresc. Asta inseamna ca vom avea o echipa ce se va baza aparare, apoi pe contraatac si faza a doua. Din pacate, echipele de acest gen nu ajung in Final Four... Desi, ar cam semana Midtjylland cu ce zic eu.

Un comentariu:

  1. Eu sper doar sa nu ne pierdem din elan si sa castigam titlul. Acesta e cel mai important NEXT thing ;) Apoi, daca in cupa va urma sa spunem o infrangere sa nu se daramen lumea. Desi mi-e frica de o eventuala infrangere, echipa e posibil sa pice psihic.Parerea mea de neavizat.

    RăspundețiȘtergere