duminică, 2 martie 2014

Vine primul inter la HCM... oare cel pe care-l asteptam?

Mediafax povesteste ca HCM a transferat-o pe macedoneanca Geogevska, jucatoare de la Buducnost, inter dreapta. Melinda Geiger avea nevoie de o rezerva, pentru ca nu vad cum o sa-i manance pita Elena. A semnat un an (hai s-o crestem, ca apoi pleaca) si va veni din postura de a treia rezerva la Buducnost. Asta inseamna clar ca nu e o jucatore Top Class. Nici n-are cum, atata vreme cat nu joaca. Si nu cred ca Dragan Adzic are “boala pe ea”. Nu, pur si simplu o prefera pe Dalby sau chiar pe Byzdra, chiar daca ultima e centru si aruncatoare de bratul drept. Mai mult, cum Susann Muller si Anna Sen au semnat cu Gyor, amandoua sunt interi dreapta, e clar ca dna Katarina Bulatovic va pleca din Ungaria. Ea este data la Buducnost. Si atunci, ce sa faca echipa din Podgorica cu jucatoarea din Macedonia?
Sa nu fiu inteles gresit. Georgevska este o jucatoare bunicica, dar nu sunt convins ca merita sa ia locul unei romance in echipa HCM Baia Mare.

Baia Mare are mari probleme cu echipele care au talie. Pe pozitional evident. Am adus extreme, am adus pivot, portar. Asta inseamna ca ne bazam pe aparare foarte tare si pe contraatac. Gen nordicele pe vremuri, cu poarta beton (Lunde) si cu Riegelhuth sau Kari Mette Johansen ori Camilla Herrem care ne faceau de ne rupeau (ne fac si acum).
Georgevska e buna in aparare, deci ar putea schimba mereu cu Geiger. Pe aparator central o s-o avem pe Makeeva, rusoaica fix cat un tanc, dar care ia si doua minute pe banda rulanta (apropos, duminica, la meciul cu Esbjerg, Makeeva a luat chiar rosu, pentru trei eliminari - joaca la Dinamo Volgograd). Sa fiu sincer insa, nici nu ma incanta ca a dat un gol in cinci meciuri de Cupa EHF.

Pe extreme stam foarte bine, momentan in lot fiind 8: Rudics, Maior Pasca, Ardean Elisei, Tanasie, Nechita, Pirvut - mai vin Do Nascimento si Herrem. Ba stiu ca si Eliza se descurca bine in extrema stanga.
In poarta e inflatie: Ungureanu, Cetateanu, Babeanu, Arenhart, Matei, Puscas (nu stiu daca ultima a fost imprumutata la Valcea sau nu).
Cred ca ar trebui facuta o echipa a doua. Sau una care sa aiba 10 jucatoare de la noi. Sa joace impreuna, sa dam antrenorii, nu stiu.
Nu stiu multe, dar stiu ca avem nevoie de interi.

Un comentariu:

  1. Ma bucur sa vad ca HCM creste. Face transferuri, joaca in cupe europene etc. Insa, ma tem ca isi pierde farmecul echipa aceasta. Asa simt eu. Asta nu inseamna ca nu voi ragusi la meciurile lor( atunci cand biletul va fi minim 10 lei).

    RăspundețiȘtergere