miercuri, 25 septembrie 2013

Stadion, sala, ceva nou?

Stau si ma gandesc cand o sa aiba Baia Mare un stadion nou. In primul rand trebuie ca stadionul asta sa aiba si un rost. Sa aiba o echipa sau chiar doua care sa-l folosesca. Altfel, am mai avea o constructie care nu scoate banuti si a carei intretinere ar trebui sa o platim tot noi. Care si asa platim o caruta de ghidusii. Stiu ca apa din Baia Mare e cea mai scumpa din toata tara. Nimeni nu explica de ce. Un stadion mai mare de 7.000-10.000 de locuri ar fi inutil in acest moment. Sigur, avand in vedere ca suntem la pamant cu fotbalul (niciodata, dar niciodata n-a stat mai slab Maramuresul ca si acum), si acest numar de locuri este nejustificat. Poate sta si mai prost, nicio problema, doar mai trebuie desfiintata si FCM Baia Mare. Atunci vom avea Liga a 4-a si o data la 10-15 ani cate o echipa ca Avantul Barsana care sa joace in 16-imile Cupei Romaniei.
Sala ne trebuie? Sala Polivalenta este construita in 1974 si-i lipsesc dotarile moderne. Asta ar insemna o instalatie decenta de sonorizare, o instalatie de aer conditionat (atat cat se justifica). Sala in sine arata decent si este destul de bine intretinuta. Are 2.060 de locuri pe scaune (ceva de genul) si cu exceptia a 4-5 meciuri pe an si asta datorita fetelor de la HCM, nu se justifica o marire a capacitatii. S-ar justifica insa o instalatie de turnicheti, ca prea intra tot niznaiul la meciuri moca sau facand ghidusii. Desi, intrarea la meciuri este moca aproape la toate competitiile (alta aberatie).
La rugby e suficient ceea ce este deja (nu ca n-ar merita altceva).
Nu avem nici anul acesta un stadion de atletism si nici n-o sa avem repede (pariez pe un tricou de joc al HCM Baia Mare ca si anul viitor voi vorbi la fel despre terenul de atletism, doar ca acesta va arata si mai rau). Mizez insa pe vreo doua roabe de zgura (sau tigla pisata) si o inchidere a bazei o luna pentru niste reparatii care vor exista pe hartii.
Nu pot avea insa pretentii. Maramuresul este unul dintre cele mai ciudate judete din tara asta. Avem una dintre cele mai proaste infrastructuri din Europa, avem mai multi ministri in puscarie decat oricine, avem peste 50.000 de oameni care primesc ajutoare in alimente de la stat (cca 10% din populatia judetului), economia este spre pamant (in spatele nostru, la PIB pe cap de locuitor, sunt: Giurgiu, Teleorman, Botosani, Olt, Vaslui, Suceava, Neamt, Vrancea, Bacau, Mehedinti, Galati si Calarasi - adica, din 42 de entitati, suntem pe locul 30 in 2012... dupa cum observati, din 13 judete din Ardeal, suntem pe locul 13 - rusinos).
Asa ca, bai Politica Vasile, ascunde-te, n-ai facut nimic de 24 de ani pentru judetul Maramures... Eu nu ma mai duc la vot... in schimb voi fi nevoit sa-mi platesc taxele.

2 comentarii:

  1. Le iau pe rand:)
    Stadion.Chiar daca baia mare nu are o echipa de prima liga, nu mai poti exista cu stadionul actual.In vremurile actuale, un stadion e un mall.Ai bar, restaurant, shaormarie,samd.Pe actuala locatie nu poti sa faci asa ceva, risti sa dai nas in nas cu preotul.Ma amuza teribil de tare dorinta unor sa faca aqua park in aceeasi zona, peste gard de....cei drepti.

    Cat priveste "stadionul" unde joaca echipa de rugby.Pentru vremurile pe care le traim, aceasta locatie e mai degraba o arena cu teren,ca asta nu e stadion.no way, no how...
    Solutia ar fi ca fotbalul si rugby-ul sa foloseasca acelasi stadion.Un stadion de 15.000 de locuri cu facilitati tip mall,ar fi perfect,Din seria politicianista "vrem sa", cica se doreste sa se faca un nou stadion in zona Meda-Pirita.Mai vedem...

    Sala Lascar Pana.E o sala numai buna pentru anul 1982.Asta nu e sala de CL.Conditiile in care lucreaza presa sunt de liga in care joaca avantul barsana, nicidecum CL.Mi-e groaza ce-o sa spuna reprezentatii mass media care vor insoti thuringen, hypo si gyor.Primarul vrea sala, ca s-o renoveze.Personal, cred ca mai bine faci una noua.Langa cea de acum.Spatiu exista destul.La cum se lucreaza in ro, daca te pui sa renovezi sala actuala, vei fi nevoit sa joci meciuri pe la zalau, Oradea, cluj napoca.

    RăspundețiȘtergere
  2. ziaristii din strainatate nu vor spune nimic, nici la ei nu e altfel (exceptie poate cei de la TV)... nu exista niciun spatiu, prietene, acela de langa sala este revendicat de mult si obtinut in instanta; acolo unde sunt cacaturile de masinute de sarbatoarea vietii, acolo este si un panou cu de vânzare teren. nu se justifica sa faci nimic nou atata vreme cat nu esti in stare sa intreti ceea ce ai deja. astea-s barbi electorale; si, ultima parte a textului meu este cea care spune ca nu se va face nimic, ca nu-i cu ce

    RăspundețiȘtergere