marți, 9 decembrie 2014

HANDBAL. Campionatul European: Romania - Danemarca: 29-29 (16-12)

Un meci greu de suportat pana la final si mai ales dupa finalul acestuia. Romania a jucat destept si “cu inima”, dar a pierdut un punct mare cat casa. Pentru ca Romania a condus mereu, a avut 2-5 goluri o gramada de vreme, a avut de aparat 7 secunde al doilea punct, a putut face putin mai mult. Foarte ptina lume spera insa la aceasta desfasurare de ostilitati. Chiar si specialistii mizau pe un minus 5 in defavoarea echipei noastre la final.

Tadici trebuia sa gaseasca foarte rapid ceva util si chiar neasteptat pentru a putea surprinde echipa daneza, considerata acum chiar peste Norvegia. Si nu puteam suporta nici noi si nici fetele o alta umilinta. Asa ca s-a intrat in joc cu maxima motivatie pe care o putem vedea la un roman care merge la serviciu. Motivatie a fost, ramanea sa vedem surpriza. Tacalie a fost o surpriza si nu pentru ca a intrat titulara (a fost si cu Norvegia), ci pentru ca s-a lucrat pe scheme care s-o aduca cu fata la poarta. Interul nostru dreapta a aruncat la poarta din prima si a marcat, ceea ce a fost exceptional, pentru ca i-a dat curaj. Apoi, am vazut o gramada de alte aruncari pe coltul lung, in conditiile in care portarii tind sa apere coltul scurt si, uite asa, s-a ajuns ca Tacalie sa inscrie de 10 ori, sa fie jucatoarea meciului pe atac.
Jocul Romaniei a fost mult mai rapid ca in precedentul, s-a jucat pe poarta. Apararea a fost buna in prima parte, danezele fiind nevoite sa arunce de departe la poarta, ceea ce ne-a avantajat, pentru ca si Paula a prins cateva mingi. Pytlick a fost batut mar de Tadici in prima repriza, numai ca un joc are doua reprize. Din pacate, in partea a doua am scartait pe aparare, mai ales pe flancul drept, unde am luat 80% din golurile reprizei secunde. Pytlick nu s-a mai lasat pacalit, a mutat finalizarea in zona intermediarului drept la noi. Din pacate, Ada Nechita s-a accidentat in prima repriza si n-a mai putut juca deloc (probabil s-a si incheiat Europeanul pentru ea). Ei bine, Ada, care nu este chiar cel mai grozav aparator, are insa stiinta de a inchide, de a se alatura intermediarului si a inchide mai bine zona. La fel de bine insa, acest lucru trebuia vazut de Tadici, care ar mai fi avut niste variante de aparare in acea zona.

Si mai trebuie sa ne gandim foarte bine la un conducator de joc, deoarece Mica Bradeanu este aproape de 36 de ani si fiecare turneul final aduce si mai multa uzura. La un moment dat, Tadici a incercat cu Perianu in centru, Ardean si Tacalie, iar Neagu in extrema, dar participanta la joc. A iesit un gol, a mai iesit unul, dar acela a fost anulat pentru pasi (si era foarte important). La un moment dar ar putea incerca cu Neagu in centru, pentru ca are calitati extraordinare de pasatoare, iar in stanga cu Perianu, Babeanu sau Zamfir, toate marcatoare la echipele lor de club. Si mai avem inca probleme la jocul cu pivotul, desi acum a mers mai bine decat in primul meci.
La cum s-au bucurat danezele dupa meci e clar cine a castigat si cine a pierdut un punct in acest meci.

Romania - Danemarca: 29-29 (16-12)
Arbitri: Peter Brunovsky - Vladimir Canda (Slovacia)
Aruncari de la 7m: 7-3 (transformate: 6-3; a ratat Neagu)
Minute de eliminare: 8-12
Romania: Ungureanu (11 interventii / 39 de aruncari), Dedu (0/1) - Neagu 10/20 (5 din 7m), Tacalie 10/12, Chiper 3/5, Chintoan 2/3, Nechita 1/1, Pintea 1/1, Perianu 1/2, Ardean Elisei 1/2, Bradeanu 0/3, Bondar. Selectioner: Gheorghe Tadici
Danemarca: Toft (9/26), Poulsen (4/16) - Kviesgaard 1/1, Thorsgaard 2/2, Fisker 8/11, Hansen, Gravholt 3/3, Grigel, Holmsgaard 0/1, Line Jorgensen 1/3, K. Kristiansen 1/3, Norgaard 3/3, Jensen, Spellerberg, Burgaard 4/5, Stine Jorgensen 6/11. Selectioner Jan Pytlick

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu