luni, 9 iunie 2014

HCM Baia Mare are acum 31 de jucatoare; asa cred eu

Am spus ca Pirvut merge la Craiova. Clubul n-a anuntat, au anuntat altii. Clubul nu se grabeste sa anunte si pana n-o face el nu este nimic oficial. Nu se grabeste sa anunte nici transferurile pe care doreste sa le face, desi au vazut chiar si pe wikipedia ca Ksenia Makeeva (pivot) si Elena Davydenko (inter dreapta) sunt deja trecute la HCM Baia Mare. La fel cum sunt trecute si Camilla Herrem, Alexandra Do Nascimento si Barbara Arenhart, numai ca ele sunt deja anuntate de club. N-am gasit nimic despre Anastasia Lobach (pivot) sau despre Liliya Artsiukhovich (inter stanga), insa pe aceste doua jucatoare din Belarus le vom vedea impotriva echipei Romaniei, in barajul pentru Europenele din decembrie.

Catalin se enerveaza ca Aneta Pirvut merge imprumut la Craiova si considera ca HCM a facut o prima mare greseala. Sigur ca nu este nicio greseala. Do Nascimento si Nechita sunt in acest moment peste Aneta, indiferent ce-mi va spune oricine. Ca peste un an lucrurile nu vor sta la fel, tot ce e posibil. Dar Aneta trebuie sa joaca si sa demonstreze ca este o jucatoare foarte buna. Si mie, recunosc, imi este foarte simpatica. Dar asta nu ma impedica sa nu spun aceste lucruri.
Stiu ca Miha Babeanu vrea sa plece, pentru ca nu i-ar conveni sa fie al treilea portar. Pe buna dreptate vrea sa plece, nici mie nu mi-ar conveni sa stau in tribuna la 28 de ani. Probabil o s-o si faca. Mai stiu ca Valcea nu le va retine pe Puscas, Reka Tamas si Ciunt. Probabil ar merita sa fie retinuta Madalina Puscas, asta in cazul in care isi mai doreste si ea. Sau sa se povesteasca mai departe cu Iulya Dumanska. Sau chiar cu Flavia Vulturar, care mai vine pe la antrenamente.
Probabil am avea din nou nevoie de o echipa a doua. Nu stiu. Asta pentru ca Divizia A nu este tocmai grozava. Dar macar s-ar juca niste meciuri mai taricele, ar mai fi si un ritm pe care echipa de junioare I nu poate sa-l asigure (pentru cele tinere).
Baia Mare are in acest moment foarte multe jucatoare. Si mai sunt si altele pe care nu le stim (am gasit 30 de jucatoare, dar mai sunt si altele):

Portar: Paula Ungureanu, Mihaela Babeanu, Barbara Arenhart, Claudia Cetateanu, Flavia Matei Vulturar, Madalina Puscas
Extrema stanga: Valentina Ardean Elisei, Andrada Maior Pasca, Jenica Rudics, Camilla Herrem, Ana Maria Tanasie
Inter stanga: Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Alexandra Ciunt, Reka Tamas, probabil si Liliya Artsiukhovich
Centru: Luciana Marin, Laura Oltean, Renata Ghionea, Oana Bondar
Pivot: Geta Dinis Vartic, Timea Tatar, Cynthia Tomescu, Ksenia Makeeva, Cristina Sunea, probabil si Anastasia Lobach
Inter dreapta: Melinda Geiger, Ekaterina Davidenko
Extrema dreapta: Ada Nechita, Alexandra Do Nascimento

E clar ca unele vor pleca. Nu am trecut aici pe Diana Puiu, careia i-a expirat contractul. Ma gandesc si la Oltean, care era si ea la final de contract (nu stiu daca a semnat vreo prelungire). Ma mai gandesc si la Cetateanu si la Rudics, care sunt si ele la final de contract. Ma gandesc si ca fetele imprumutate (mno, mi-am adus aminte si de Adriana Tamas) nu vor fi tocmai incantate sa stea prin tribuna. Voi primi mai multe informatii

7 comentarii:

  1. 30 e mult, mult prea mult. Cred ca e nevoie de un pic de curatenie prin lot. Imi pare rau cand pleaca fete care au contribuit la succesul echipei din ultimii 2 ani. M-am atasat de ele si nu prea imi place sa vad cum se umple echipa de straine. De parca noi nu am avea de unde sa alegem prin tara. Pacat...

    RăspundețiȘtergere
  2. poate n-o sa ma crezi, dar e real: fetele din strainatate cer mai putini bani decât cele bune de aici. si am destule exemple concrete... pe Perianu n-o poti lua, pe Mica Bradeanu nu, pe cele de la CSM Bucuresti nici nu se pune problema, Chiper e sub contract cu Brasov, etc... si nici n-ai bani CSM Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai ai ceva noutati?
    Daria Dmitrieva a fost doar un simplu zvon? Este un centru promitator. Desi primii doi centri, chiar si Renata sint buni si foarte buni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, văd că Buceschi este trecută.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calculul e oarecum greșit. Cetățeanu s-a retras, la fel o va face și Rudics. Vulturar, Pușcaș, Șonea, Tomescu vor fi împrumutate, destul de probabil și Tănăsie. Nici soarta lui Szűcs nu e foarte clară. Rămâne de văzut ce vor face pe centru și chiar pe pivot (eu aș tine doar doi, ca la Győr), unde e cam aglomerație.

      Ștergere
  5. Cetateanu nu s-a retras inca, Rudics de asemenea (nu inseamna ca nu o vor face). Mai multe jucatoare vor fi imprumutate... momentan nu sunt foarte multe lucruri sigure... eu zic sa mai asteptam vreo 3-4 saptamani

    RăspundețiȘtergere
  6. Rudics ar putea sa mai continue un an tinind cont de cum joaca de bine.
    Si ar mai fi nevoie de ea.

    RăspundețiȘtergere