luni, 19 august 2013

Intre plus si minus

HCM Baia Mare a disputat 12 meciuri de pregatire. A castigat cam tot ce trebuie si se putea castiga, a pierdut tot ceea ce credeam noi ca s-ar putea castiga, ba chiar si la scor. Sa fiu sincer, banuiam si o infrangere cu strigaturi la Metz, campioana Frantei, dar a iesit mult mai bine. Eu cred ca se respecta acum un program de pregatire (ar fi bine sa fie asa), in care se urmareste altceva decat rezultatul imediat. E mult de munca la omogenizare, la relationare, la orice. Fetele incep sa se cunoasca si asta e foarte bine.
Mai stiu si ca suntem o tara de idioti. In care un antrenor de handbal, cum este nenea Rasnita, este mutat de la fete la baieti, si nu oriunde, ci la lotul national. Libidinosul individ zbura in orice tara civilizata din orice fel de sport, chiar sa fi fost Dumnezeul antrenorilor de handbal. La noi, nu. La noi a fost mutat la baieti (intentionat scris asa de doua ori). Cu 21 de goluri ne-a omorat Danemarca, intr-un meci in care am contat primele 10 minute de la incalzire. Ne-am incalzit de la egal la egal cu ei.
Apoi, la fatuce, la 17 ani, alta idiotenie. Nimeni nu stia ca e bine sa piarda cu 3 goluri, nu cu 4, pentru a intra in grupe cu doua puncte. Si Portugalia ne-a facut. Un sportiv care se tine sportiv stie inainte de meci si sub ce unghie are voie sa fie murdar adversarul sau direct si de ce zboara fluturii si daca nucile de cocos albastre se invârt in sensul acelor de ceasornic incalzite, care se invârt la fel si reci. Ar fi trebuit sa stie, macar una din lot, macar una, ca la trei goluri mergi in main-round cu un punct. Sau draguteii de antrenori sau de oficiali, ca de aia sunt platiti, sa ia in calcul orice, sa stie orice. Ne batem singuri cuie in talpa.

3 comentarii:

  1. Pe langa faptul ca ne-am betonat poarta prin aducerea paulei ungureanu, un alt castig e szucs.Experienta sa pe faza defensiva va ajuta enorm.
    Un lucru pe care l-am remarcat in sezonul trecut,si care nu mi-a placut.Echipa se replia foarte lent...am luat o multime de goluri datorita lentorii cu care reveneau in aparare.

    Incerc sa imi dau seama ce s-a intamplat in prima repriza a meciului cu hypo, repriza in care HCM a incasat 25 de goluri....In conditiile in care hcm a marcat 13 goluri,iar o repriza tine 30 de minute, nu imi dau seama cum am luat 25 de goluri...au jucat precum noi in copilar,din poarta in poarta?:))Ai o alta explicatie?:)

    Nu am vazut-o jucand,insa am o presimtire ca Luciana marin va fi o surpriza placuta in noul sezon.

    Cat despre rasnita si echipa de tineret.Acum 2-3 luni,cu acelasi lot si antrenor, au jucat ceva finala in Suedia, turneu dupa care gatu si compania, nadajduiau la rezultate marete la Mondial.

    RăspundețiȘtergere
  2. reprizele au fost de 25 de minute la turneu, abia finala a fost de 30... ceva finala: a fost un turneu amical, puternic cei drept. Si eu mizez mult pe Marin

    RăspundețiȘtergere
  3. 25 de goluri incasate in 25 de minute?cu atat mai grav....raman la parerea ca nu suntem acoperiti valoric pe postul de pivot.

    RăspundețiȘtergere