sâmbătă, 10 august 2013

Gata prezentarile, la treaba - 14 numai de la Hypo

39-25 (24-13), asta e bataitza care a incasat-o HCM de la Hypo Viena... Sigur, turneu amical, ne-au lipsit jucatoare de baza, dar si asa sa o furi la 14 goluri mi se pare mult. Mult in conditiile in care esti vicecampioana României si ti-ai adus niste jucatoare de valoare in vara. Mai degraba eu am impresia ca fetele n-au iesit inca din zodia prezentarilor pe podiumurile tuturor festivalurilor posibile si imposibile care se petrec in orasul nostru minunat.
Mai este inca o mare problema. Aproape toate lumea asociaza HCM Baia Mare cu Oltchim si nu e nici pe departe asa. Nu suntem nici in grupele Ligii, nu am câstigat nici vreun campionat si nici nu merg toate româncele din lot la nationala. In plus, nu avem nici puterea financiara pe care a avut-o Oltchim. Dimpotriva. Nu cred ca HCM este intre primele trei grupari ca buget in sezonul ce vine, chiar daca unii banuiesc ca fetele traiesc imparateste. Oamenii acestui municipiu fac eforturi mari sa-si plateasca darile la stat, pentru ca niste bani sa poata fi directionati spre handbal. Nu primarul ii da, primarul doar ii directioneaza. Ca o face bine sau nu, vom vedea mai incolo. Acum sunt doar amicale.
Mi-e foarte frica sa n-o luam barbateste si in meciurile urmatoare. Nu ma intereseaza neaparat turneul de la Michalovce. Pe mine ma intereseaza meciurile din campionatul Ligii Nationala, din Cupa României si un parcurs frumos in Cupa Cupelor. Sigur, suntem acum in Liga Campionilor, dar nu suntem Oltchim. Clar!

3 comentarii:

  1. Sa nu urce"democratia"la cap fetelor.Ar fi mare pacat,lotul e valoros ,dar trebuie lucrat ,sa curga multa transpiratie.

    RăspundețiȘtergere
  2. tocmai ne-a servit si Rostov pe Don noua bucati: 32-23...

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta ideEa ta, conform caruia hcm nu e printre primele 3 bugete din campionat.Cu jucatoare precum Geiger, ungureanu , szucs si nechita, ma intreb ce salarii pot avea celelalte echipe, incat sa depaseasca hcm.

    Sper ca primarul se tine de "proiect de 3 ani",si in cazul in care echipa nu se califica in CL,sa nu inceapa o dezamagire generala..si sa vedem taieri de buget,salarii,samd.Oricum veniturile din CL nu sunt ceva sa te ameteasca.In CL vei castiga imagine la nivel european.In cazul calificarii in grupele CL, cei de la club pot spera la aparitia unor noi sponsori.RDS de exemplu.

    Desigur, nu suntem oltchim, insa avem o echipa buna si datorita lotului echilibrat valoric, hcm e favorite la castigarea titului.La nivel national, oltchim si-a creat imaginea unei echipe mari.Lumea uita ca Oltchim n-a castigat CL.De exemplu, hypo viena are 8 CL....

    RăspundețiȘtergere