joi, 27 iunie 2013

Trebuie sa ne fie frica de Viborg?

Habar n-am daca ar trebui sa-mi fie frica de Viborg sau nu... Mai degaraba nu, dar simt un respect profund. Asa cum Isus nu s-a nascut in Faurei, asa nici HCM nu este momentan vreo mare campioana, chiar daca ne-am dori. Ori danezele au ceva palmares, 13 titluri si 9 cupe acasa, 3 Ligi ale Campionilor, plus alte doua finale, de trei ori Cupa EHF si altele. Apoi, Viborg beneficiaza si de o experienta internationala serioasa. Chiar si anul trecut a jucat in Liga Campionilor, de unde a disparut dupa prima faza a grupelor, Buducnost si Zvezda fiind peste ea.

Ce avem la Viborg?
Cleopatre Darleux (Franta, portar, 24 de ani) - doua medalii de argint Mondiale (2009 si 2011), doua campionate si o cupa in Franta, cel mai bun portar din liga franceza 2011/2012
Sos Soby (portar, 22 de ani) - selectii la junioare si la tineret in Danemarca
Rikke Skov Erhardsen (33 de ani) - de trei ori LC, o data finalista, 135 de selectii in echipa nationala
Anita Bulath (30 de ani, Ungaria) - a jucat pentru nationala Ungariei
Isabelle Gullden (24 de ani, Suedia) - 96 de selectii la nationala, principala marcatoare a echipei, 147 de goluri, in 27 de meciuri
Mouna Chebbab (31 de ani, Tunisia) - cea mai buna jucatoare tunisiana
Amanda Kurtovic (22 de ani) - joaca pentru Norvegia, unde are 38 de meciuri deja si 8o de goluri
Johanna Ahlm (26 de ani, Suedia) - 88/331 pentru nationala tarii sale
Emily Baunsgaard (19 ani) - internationala de tineret
Pernille Holst Larsen (29 ani) - 88/107 la nationala daneza
Maria Fisker (23 de ani) - 24/70 la nationala daneza
Louise Lyksborg (25 de ani) - 37/46 la nationala daneza
Marit Malm Frafjord (28 de ani, Norvegia) - 105 / 235 la nationala

E posibil sa mai aduca niste jucatoare, desi sunt foarte tari si asa. Repet, nu mi-e frica. Si noi avem fete cu experienta. Ma gandesc la Paula, Ada Nechita, Meli, Miha, Biti, Jenica, Geta, Gabi Szucs, Renata. Dar ma gandesc si la Timi, Aneta, Luci Marin, Onci, Andrada, Ana Maria, Laura, Cynthia, Reka, Alexandra si cine o mai fi, care trebuie sa se afirme.
Sub nicio forma nu poate fi omis publicul din Baia Mare. Aici se poate castiga meciul. Importanta va fi si pregatirea. Cel putin sezonul trecut am facut multe puncte cu pregatirea buna. Multe meciuri castigate in partea a doua. Partea mai putin fericita este ca Buceschi are scurt timp sa puna la punct un ansamblu.

7 comentarii:

  1. Fiind un parior inrait:D Am mai vazut anumite reazultate ale viborg-ului din sezonul trecut.In danemarca,competitia nu e nicidecum putreda.Se joaca in system playoff.holstebro a pierdut finala impotriva lui midjelland.In sezonul trecut, holstebro a batut-o pe viborg in 3 din cele 4 meciuri.Cel putin bazandu-ne pe echipele din sez trecut concluzia ar fi: holstebro>viborg.
    Minaur(ar fi cazul sa incep s-o numim MINAUR),nu prea are experienta internatioanala.Exceptie Melinda,szucs,ungureanu si nechita.Se spune ca primul meci e cel mai important.Corect.Insa sa nu uitam ca exista si holstebro.

    Publicul e important insa nu e destul.Vom avea un atu psihologic al faptului ca joci in propria sala.E destul sa ai un start ratat,si atuul publicului se va evapora.

    Eu zic ca ne trebuie in continuare un pivot.Timea si Vartic nu e destul.Chintoan,nimic?

    Recunosc,nu sunt un specialist al handbalului international feminin,insa jucatoarele din lotul lui viborg,nu imi spun mare lucru.Nu vad un super-star la nivel mondial,o jucatoare de top mondial,asa cum e paula "noastra".:)

    Ne speriem deoarece sunt echipe din danemarca,o tara cu traditie in acest sport,insa danezii nu arunca cu bani,cum a facut oltchim in sezonul trecut,sau cum face Vardar in acest sezon.Se putea o tragere mai buna?Evident!!!Insa dracu` nu e atat de negru.
    Va fi interesanta tragerea lac sorti a grupelor care va avea loc maine.Daca ne calificam,vom fi in urna 4.

    O grupa care mi-ar placea Gyor(ca e aproape si pot da o "fuga" la meci),bera bera ,lubin si noi.Aici ai sanse sa mergi in primele 8 din Europa.O grupa imposibila ar fi eto,midjelland(Asa luam tot campionatu la rand:)) ) si hypo.Aici risti sa termini cu 0 puncte.
    HAI MINAUR!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniel -san,Geta e mult peste Chintoan...nu te mai arunca cu vorbe din astea de priceput,Timea vine din urmă bine!,stai cuminte în locul tău,ştiu eu mulţi antrenori din ăştia ca şi tine!hai la sală,cumpără bilet şi încurajează echipa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. andy du-te ba in.... mea de specialistu lu peste prajit.auzi la el,sa imi spuna ce sa fac si ce sa vorbesc.specialistule,in loc sa vorbesti aiurea,mai bine ai adduce argumente.se pare ca esti limitat si nu esti capabil de asa ceva.nota 4,stai jos.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu va obositi sa va certati pe blog-ul meu; apreciez ca s-a inteles

    RăspundețiȘtergere
  6. am cobit...daca ne calificam,suntem in grupa cu gyor,hypo si thuringer....naspa:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Firca nu trebuie sa avem, insa un respect enorm, da. Dar cu ajutorul nostru, al publicului, sunt convins ca nu le va fi tocmai usor.

    RăspundețiȘtergere