miercuri, 25 ianuarie 2012

Zbiara Shari, nu te lasa!


M-a pus Curatu sa dorm o ora ieri dupa-amiaza, motiv pentru care nu pot dormi acum. Nu mai pot. Mi-am zis sa nu stau ca berbecul sa behai si sa motai in pat, cand este Australian Open la televizor, si inca in direct. Deschid tv-ul si clar nu mai pot dormi. Prietena Maria Sharapova joaca si zbiara cu domnisoara Ekaterina Makarova, doua rusoaice adevarate. Shari, draga de ea, bate la fund orice strigat din circuitul WTA, stand cel mai bine la capitolul decibeli urlati pe teren. Pana una alta, fata s-a calificat in semifinala, dupa 6-2, 6-3.

Da, e clar, n-o poti lua pe fata asta acasa, ca-ti trezeste toti vecinii si daca vrea un pahar cu lapte. Dar joaca bine, asta-i foarte clar. Daca te enerveaza putin si-i zici ceva de pumni in cap (zici marlane, nu faci), asta nu se apuca de plans, ci de urlat. Si atunci sa vad ce le spui la politai, ca 112 sigur va fi apelat de vecini. De aia mai putini deranjati, din cartierul vecin. Nici macar nu-i poti face un cadou decent, ca iar ai pus-o daca se bucura fata.

La Wimbledon, in 2011, Maria a urlat senzational intr-un meci cu Laura Robson, reusind sa ajunga la 116,9 decibeli, doborând vechiul record, care ii apartinea tot ei, 105 decibeli. Spre comparatie, trebuie sa stiti ca o motocicleta Harley Davidson ambalata la maxim ajunge la numai 85 de decibeli. Sa umilesti un Harley doar urland chiar mi se pare o performanta.

Moda tipetelor in tenis a fost creata de Monica Seles, in anii ’90. Fetele din fostul spatiu sovietic au adus-o insa la perfectiune, in anii 2000. Pe lânga Sharapova, care face un zgomot comparabil cu cel al unui avion cu reactie la decolare, si Victoria Azarenka se remarca prin tipete, ajungând la 83 de decibeli. O alta jucatoare ce pare pregatita sa doboare recordul stabilit de Maria Sharapova este portugheza Michele Larcher de Brito, care a ajuns pâna la 104 decibeli.

Dupa cum se poate observa, niciun cuvintel despre sex, sa nu se spuna cine stie ce. Nu ca n-ar merita. Pana ajungi la ea, trebuie sa le cunosti pe astea sub 80 de decibeli. Sa te obisnuiesti cu decolarile...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu