joi, 25 martie 2010

furam tot, vindem tot

Nu-i anunt la mica publicitate... Ma uit acum la "procesul" lui Ceausescu si a sinistrei sale sotii, dupa cum i se spunea in 89. Un proces pe care il aud si in franceza si, culmea, e si titrat. Si imi mai aduc bine aminte, ca asteptam ca naiba caseta cu cu procesul, am stat ore intregi in casa unei foste colege de liceu si i-am ras tot ce avea prin zona. Nu plecam de acolo nici cu arma la cap. Fix de 25 decembrie 89. Apoi am aflat ca prima data, caseta cu procesul, s-a dat in Franta si apoi in Romania. Si atunci am avut ceva de vandut, ceva incredibil, care tine de istoria noastra. Ce de paie suntem... Trebuie sa ma uit sa vad daca nu mi-a furat cineva ciorapii din picioare, pentru ca nu-i am... Suntem groaznici, incepand cu mine, sa nu aud vreun scandal.
Si ma mai uit la procesul ala si vad zeci de minciuni (pe care le stiu acum), culmea, care nu sunt spuse de Ceausescu, ci chiar de acuzatori. Auzi, 64.000 de morti (e data de 25, se stiau destule).
Plicticos... vad reclame... ma enerveaza foarte tare cand vad ca sunt companii serioase (asa cred) care dau premii daca trimiti un SMS... adica daca le dai bani; probabil, la 1.000 de sms-uri se da un blender cadou. Hai besh...
auzi, proces... in care Ceausescu spune ca el manca numai 1.000-1.200 de calorii pe zi si numai legume. Si sare acuzatorul: da, si tineai poporul cu numai 600 de calorii pe zi (nu specifica daca e vorba numai de legume sau de altceva)
Avocatii sunt intrebati: probe in aparare aveti? Ei raspund "NU". Asta da aparare.
Si cel intereseaza pe acuzator: cine este nascut mai devreme, Elena sau Nicolae, ca el nu stia. Si ca de aici a pornit minciuna. Si-i raspunde Lena: hai dle, astea-s de femei.
Si-apoi zice avocatul ca a venit el de la Bucuresti sa-i apere. Mai mult, ma uit si ma crucesc: tati, aparatorul il acuza. "eu am venit sa le fac cinstea de a-i apara". Eu i-am intrebat daca sunt bolnavi psihici pentru a face o expertiza". Du-te, ma, oricum ii omorati. "Se fac vinovati de aceste fapte", asa i-a aparat. Ei, tati, acum erau la al 48-lea recurs, la a 4.000-a instanta, aveau si niste certificate medicale, erau si peste 70 de ani, aveau si doctorate, mai ales Leana, nu pateau nimic. Hai, besh...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu