duminică, 24 august 2014

Handbal in patru...

Nu stiu ce se tot agita atata lumea in jurul meu. Ma intreaba un domn, care-mi zice si prietene (nu stiu daca il cunosc), cum de n-am ajuns la emm, imi mai spune ca se supara primarul ca am scris eu nu stiu ce si ca nu stiu ce o sa fie. Si nu-s numai astea.
Altul ma sterge de pe facebook pentru ca am scris hajra Nagybanya inainte de meciul cu Gyor, apoi ma reprimeste, vezi Doamne, dupa care iar ma da afara pentru ca-i reprosez ca s-a adresat urat unor prieteni ai mei. Mai mult, merg pe strada, il salut si el nu raspunde.
Am prieteni sau asa cred (sau am crezut ca sunt) la majoritatea echipelor sportive din Baia Mare. Unul ma suna si-mi zice tot felul sa scriu, altul vine si-mi spune altceva sa scriu, altul ma “fenteaza” sistematic pentru ca nu-mi poate da informatii... Asta in conditiile in care pana acum un an, un an si jumatate, erau absolut ok. Am ajuns sa aglu informatii despre echipele din Baia Mare de la oameni care nici macar nu locuiesc in Romania si nici cetateni romani nu sunt.
Nu-s prieten cu primarul. Nu am numarul lui de telefon si nu cred ca am schimbat mai mult de 20 de fraze in viata asta. Nu tin minte sa ma fi certat cu el sau cu vreun membru al familiei sale (nici macar nu o cunosc). Nu ma intereseaza ce prietena are, daca are mai multe sau daca nu are. Este problema lui. Avem cunostinte comune si nu tin minte sa fi discutat despre el. Daca ma invita undeva ma duc sau nu ma duc.
Anul trecut, la un meci, inainte de deplasarea la Thuringer, m-a intrebat daca vreau sa merg cu echipa in Germania. I-am spus ca nu am 300 de euro pentru excursie. Mi-a spus ca nu asta e problema si ca avionul pleaca din Baia Mare si cu mine si fara mine. Am plecat in Germania si cred ca mi-am facut treaba acolo. Cel putin pentru cititorii ziarului Glasul, a infomm.ro si a blogului meu.
Am fost si la Viena si ca sa vedeti cat de bine ma cunosc oamenii, in momentul in care am ajuns la autocar, nu eram pe lista. Eu figuram pe lista celor care merg cu masina proprie. N-am avut niciodata masina, nici macar carnet de sofer nu am. Si de acolo am relatat aproape tot ce am dorit si ce am vazut. Asta-i treaba mea si-mi place.
Si mai spun un singur aspect. Am crezut ca merita sa fac toate eforturile pentru o carte cu HCM Baia Mare, sezonul trecut, cu toate succesele, cu primul titlu national, cu participarea in Liga Campionilor. Stiu destul de exact cam unde ar trebui sa merg sa fac rost de bani pentru tiparire. Nu cred ca a vazut-o nimeni pana acum (cartea). Cand voi face rost de bani de tiparire, probabil o sa se joace handbalul in 4 si fara portar.

Un comentariu: