miercuri, 7 mai 2014

A jucat prost Baia Mare la Zalau sau nu?

N-a jucat prost. Au fost greseli, dar n-a jucat prost. Au fost 10 goluri diferenta, la un meci in deplasare, cu public ostil (chiar daca peste 150 de oameni din 950 au fost din Baia Mare). Evident, trebuie sa cautam niste argumente cand afirmam ceva.
1. Completarea... in prima parte, cand treaba a mers prost in aparare si in atac, Paula Ungureanu si-a facut datoria. In partea a doua, cand apararea a mers brici, s-a mai domolit poarta, apoi a intrat Miha Babeanu. Atata vreme cat apararea merge si poarta prinde, contraatacul este arma. La fel si faza a doua.
2. Am marcat 33 de goluri la un meci in deplasare si la echipa care a primit cele mai putine goluri in Liga Nationala
3. Nu ai interi foarte inalti si nici posibilitatea sa arunci peste Bese sau Crina Pintea, iar Somoi loveste ca nimeni alta (o puteti intreba pe Melinda). Asta inseamna ca am avut probleme cu pozitionalul. Cand a intrat Gabi Szucs s-a vazut inaltimea si, sper eu, o revenire a fortei de aruncare (a marcat de treo ori).
4. Luciana Marin n-a jucat deloc grozav, si-a luat o gramada de pumni. A intrat Laura si apoi Renata, dar e clar ca am scartait usor pe centru.
5. Faptul ca Baia Mare are un lot numeros si valoros nu inseamna ca ar fi de vina cineva. Pe fiecare final de repriza am dominat si HCM n-are nicio vina ca Zalau nu poate folosi prea multe jucatoare pe langa titulare.
6. HCM nu are, de asemenea, nicio vina ca Tadici a stat in tribuna.
7. Baia Mare nu este Oltchim, nu este nici Buducnost, nici Gyor... este doar HCM. Are trei componente de baza ale echipei reprezentative (Ungureanu, Nechita si Ardean Elisei), doua care sunt convocate sistematic (Eliza si Luci), precum si altele care sunt convocate sporadic. De fiecare data cand a dat de o echipa masiva, Baia Mare a avut probleme la pozitional...
8. Avand probleme cu interii, am vazut ce jucatoare s-au adus pana acum: doua extreme si un portar; fix ce avem. Se spune ca s-a rezolvat si cu interii, dar vreau sa vad asta. S-o vad si pe Lois cu trei operatii la genunchi, s-o vad si pe macedoneanca Elena ce vine pe un an, s-o vad si pe Makeeva, pivotul puternic de care am avea nevoie pentru o aparare si mai tare. E posibil orice. Numai ca Baia Mare n-a jucat slab la Zalau. N-a jucat perfect, n-a jucat fabulos, dar a castigat la 10 goluri diferenta. Relaxat... Si m-as bucura sa luam campionatul la un singur gol diferenta, si ala dintr-un 7m incorect acordat... Nu ma intereseaza!

Un comentariu: