marți, 27 martie 2012

De-amu-nainte, ca-napoi nu se mai poate!


Mno, ba, ce faci? Te-ai laudat ca pui ceva pe hartie. Chiar ceva amuzant... Mai amuzant decat ce? Asa, sa zambeasca usurel de parca i-ai povesti de o caciula roz pe care nu vrea s-o ia nimeni in cap? Ai venit tu rapid cu poanta: si daca o murdaresc, poate asa o vrea cineva... Na, ce faci, ca sta cu capul jos... si ce daca face efort? Merge pe 3? Moare repede, stai linistit ca nu poate duce. Putina atentie, nu bate mai mult de 6 minute. Daca te duci pe 3 sase minute e bine.

Imi place faza aia din acvariul din stanga. Ala cum iesi, unde merg puternicii. Merge tati, poti sa-ti chemi si-un prieten, desi dai de banuit. Simplu. Nu stiu ce muschi intaresti, ce licheni dezvolti, daca deltoidul zburda... Stiu insa ca merita sa stai linistit, cat se poate de putin interesat. E musai sa te uiti. E al treilea aparat cred... Sunt alea de picioare, apoi e ala... Tinta piept... N-ai de ales, depinzi de generozitatea executantului...

De parca ai lucra la “The Equipment Leasing and Finance Association”... Citesti, cateodata, ce-ti place, daca-ti place... Gasesti ca-ti place ceva... baga mereu cu zane, cu printese, cu de toate... si apoi fute in noroc cate un cuvant in limba engleza... enjoy, nu? Cum iti place sa citesti? Lejer, bineinteles... lejer, pentru ca n-ai vreme, pentru ca n-ai chef de greutati... pufosenii, romantisme, amintiri, trairi, nuci de cocos albastre... Am intrebat librarii si, culmea, aproape nimeni nu cumpara literatura contemporana, toti se baga la clasici... Vrei sa te amuzi, ia copilarosenia lui Pascal Bruckner din Palatul Chelfanelii, stai linistit pe primele pagini din Cristale de fum (Vasile Ghica) sa vezi de ce merita sa ne mai tragem o data din maimuta, ia ceva usor si placut precum Olimpicul lui Brian Glanville, nu stiu... dar gata cu supararea.

Apa e la fel de plina de noroi si clor, icrele din cutiuta n-au mai mult de 4% icre, cafea fara cofeina exista mai bine decat ciocolata alba, ceasurile se vor schimba de doua ori pe an (sau trei daca ti-l fura), marul va avea si vierme in el; chiar si Thailanda va ramane la fel de departe ca si pana acum. Dar poti ajunge acolo cu ceva efort. De-amu-nainte, ca-napoi nu se mai poate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu