marți, 10 noiembrie 2015

Minaur, care-i baiucul?

Foarte multa lume ma intreaba pe strada ce se intampla la Minaur. Tuturor le spun sa urmareasca site-ul oficial al clubului (care are acum contul suspendat) sau sa ceara o audienta. Sunt lucruri pe care nu le cunosc si despre care nu pot vorbi.
In primul rand, echipa nu se numeste Minaur, ci HCM Baia Mare. Asta chiar daca are sigla cu Minaur, chiar daca pe site-ul FRH scrie HCM Minaur (la inceputul sezonului scria HCM). Pe site-ul EHF scrie HCM si asa si este. Nu se poate numi aceeasi echipa intr-un fel in campionat si in alt fel in Liga Campionilor. Si tind sa dau crezare ca nu te poti inscrie sub un nume fals in Europa. Probabil, la fel cum o facem noi, se pune si Minaur pentru a face distinctie intre echipa de fete si cea de baieti.
Habar n-am cine este presedintele clubului, cine este vicepresedinte, cine este altceva. Stiu ca lucreaza acolo fostul jucator Daniel Muresan, pe care l-am sunat o singura data si avea telefonul inchis. Mai stiu si ca-l vad pe Liviu Bala pe la sala, deci e clar ca si acolo are un amestec. Habar n-am de la cine sa cer o informatie (am, dar oamenii nu vor sa dea declaratii).
Asa. Nu-i nici un secret pentru nimeni ca jucatorii au de incasat o caruta de bani. Au de luat bani si din sezonul trecut, pentru ca au castigat Cupa si campionatul, ceea ce numai bine n-a cazut. Nu stiu cine a facut calculele anul trecut, cert este ca trebuie sa pui la socoteala o participare in CL, care te usuca de bani. Sunt 10 meciuri, cu cinci deplasari destul de costisitoare si cinci meciuri de organizat pe teren propriu, care iar costa bani. De incasat, sohan, ca se intra moca la meciuri sau pe 10 lei, lasand la o parte cei care au platit abonamente.
In vara, cand s-au adus jucatori si jucatoare, sunt convins (desi nu am date) ca s-au platit o gramada de bani la semnatura... Asa e moda mai nou si nu cred ca Baia Mare nu este la moda... Adica, semnezi un contract pe doi ani, cu 1000 de euro / lunar (un exemplu). Ceri sa primesti 12.000 de Euro la semnatura si restul, de 500 sa fie dati lunar. Ori daca a fost asa, iar s-au dus o gramada de bani din cei alocati.
A plecat Lars Walther, usor satul (desi nu cred ca mai are de luat multi banuti). E foarte greu sa lucrezi cu oameni nemultimiti. Au plecat Ramba si Ghita. Oricum, nu si-au luat cine stie ce banuti. Eu cred ca in iarna vor mai pleca niste jucatori. Nu toti, ca nu au unde toti, dar cei mai buni si strainii, da. Pentru ca n-au de ce sta aici. Se termina Liga Campionilor, unde echipa joaca mult mai bine decat in campionat, vor fi vazuti unii dintre ei si isi vor putea gasi echipe.
Faza cu vizele de lucru ale lui Aflitulin si Ostrousko sunt de cascadorii rasului, indiferent cine este de vina. Aflitulin s-a cam saturat de faza asta si vrea sa se duca. Majoritatea jucatorilor vor sa plece. Sunt unii care m-au sunat sa-mi spuna ce nasol e si ca este inadmisibil (anul trecut nu m-au sunat sa-mi spuna ca e bine - dar m-am obisnuit sa te caute oamenii numai cand e nasol).
Sincer, eu nu vreau sa moara Minaur (HCM), dar nici vreo solutie nu vad. Marturisesc ca sunt foarte rezervat si cumpatat cu acest text. Am lucrat o gramada de ani la Minaur. Am plecat de acolo cand a plecat Lascar Pana la Dinamo, pentru ca asa trebuia sa se intample. Am plecat si nu eu am ramas dator cu bani... dar nu m-a mai interesat niciodata acest aspect si nu ma intereseaza nici acum. Inca rad si acum: am fost inspirat sa cer un treining cand am plecat de la club, sa nu raman cu minus prea mare. Am primit unul, cu marimea cea mai mica, si si ala mi-a fost mare. Pantalonii i-am dat unei colege de munca, ei i-au fost buni, are picioare nesfarsite. Bluza am purtat-o eu destui ani (nu era nimic inscriptionat).

Am mai spus-o si o mai zic. Daca Buducnost - campioana Europei, Larvik - si ea mereu prin Final 4; Gyor - dubla campioana - daca gruparile astea au loturi de 10-12 jucatoare de valoare si restul tinere, noi suntem chiar asa de bogati sa tinem 19 fete considerate valoroase? De unde isi permite orasul asta banutii pentru asta? Ca nu are nici Audi in spate, nu are nici suta de sponsori pe care o are Larvik si nici puterea lui Buducnost. Vardar are bani multi, dar aia vin de la privat. Si Rostov Don are banuti, dar nu nelimitati (pentru ca au 4 jucatoare straine de toate, Lunde si Griegel, respectiv doua ucrainence, dintre care Managarova a si aplicat pentru cetateania rusa).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu