vineri, 11 noiembrie 2011

Stadionul salii polivalente

In sfârsit pot sterge fotbalul si sportul de pe blogul meu. S-a "reparat" infomm.ro, deci treceti acolo pentru sport si alte cele.
Mâine voi merge la handbal fete si, poate, la volei baieti. Doua sporturi care nu mai intereseaza aproape pe nimeni. In Maramures. De fapt, nimeni nu mai este interesat de nimic aici. Si vad asta zilnic. Maramuresul este deja printre cele mai sarace judete din tara, iar in Ardeal este chiar primul la saracie.
Niciunul dintre cei nu stiu câti deputati sau senatori de MM nu a adus niciun ban aici. Doar banii proprii, doar ca ei nu prea stau in vacante pe aici. Prin MM lor drag, unde au fost alesi. Nu se fac drumuri, nu exista nici un proiect mare, nicio gândire pentru ceva pe termen mediu si lung. Când se apropie alegerile vin cu tunelul pe sub Gutâi, cu revitalizarea minelor, cu tot felul de proiecte care n-au nicio sansa. Dar si acestea sunt doar la faza de povesti. O sa va puteti uita la votarea bugetului ce amendamente vor propune meseriasii nostri: bani pentru biserica nu stiu care, pentru construirea monumentului lui Sugi Bughi de la brâu in jos si a podetelor afectate de crivatul din iunie.
Daca nu sunt bani in economie, nu sunt bani nicaieri. Doar daca nu-s fac altii mila. Si nici de fonduri europene nu suntem in stare sa ne atingem.
Sunt lucruri clare: Vasile din Bihor cumpara un apartament in Baia Mare. Asta inseamna, cel putin la modul teoretic, ca nu stiu cate mii de euro intra in judet si vor fi cheltuiti in judet. Firmele de constructii o vor duce putin mai bine, cele de materiale de constructii asisderea, niste muncitori, familiile lor, etc... Daca Baia Mare ar avea cinci arbitri divizionari la fotbal, ar avea si cinci oameni care au cumpara mai mult in orasul unde locuiesc. Adica ar aduce bani aici din alta piata. Daca Baia Mare ar avea o echipa de fotbal care sa vanda jucatori, o gramada de bani ar ajunge aici si asta chiar daca patronul ar decide sa-si faca inca o casa (n-ar cumpara materiale de constructii din Trinidad Tobago). Pentru a avea insa posibilitatea sa vinzi jucatori trebuie sa ai o pepiniera buna de tot. Si in aia trebuie investit.
N-am nici o treaba cu oina. Stiu ca bagam banuti in ea pentru ca e sportul nostru national. Desi nu mai joaca nimeni in lumea asta oina si nici n-o sa se apuce. Sigur, sunt pentru pastrarea obiceiurilor.
Vine iarna... pariez ca pe cea mai buna pârtie de schi din Ardeal iar n-o sa se poata merge. Si aici ma refer strict de Mogosa, de la releu pâna la cabana. Adica, iar va scapa omul ala niste bani, asa cum vor scapa si cei care vând un suc, o bere, un biseptol, o aspirina... Adica aia care vin sa stea toata ziua si care sunt obligati sa si consume ceva.
Ne dam singuri picioare in fund si de ani de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu