luni, 3 octombrie 2011

Foaie verde solz de peste, pretul carnii la noi... scade


Energia, tutunul, alcoolul si cafeaua, mai scumpe anul viitor. Accizele vor fi calculate la un curs de 4,3 lei/euro, cu 0,8% mai mare fata de 2011. Accizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,3001 lei/euro, anuntat luni de Banca Centrala Europeana (BCE), rata de schimb fiind cu 0,8% mai mare fata de cea utilizata in acest an, de 4,2655 lei/euro.

Nivelul accizei in lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anuntat de BCE pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent. Cursul de schimb anuntat la 1 octombrie 2010 a fost cu numai 0,07% mai mic fata de cel folosit la calculul accizelor pentru anul trecut. Accizele sunt platite in prezent pentru productia de alcool si bauturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice si cafea.
Incasarile din accize la bugetul general consolidat au urcat in primele opt luni cu 16,2%, la 12,46 miliarde lei. Ponderea accizelor in total venituri este de peste 10%. Pentru anul viitor, Guvernul mizeaza pe venituri din accize de 21,75 miliarde de lei, cu 8% peste estimarea din acest an. La acest nivel, cresterea cursului echivaleaza cu incasari suplimentare de circa 175 milioane de lei la buget.

Ce zice Emilut al meu? Nu zice... ce spun concetatenii mei care nu mai saluta dupa ce cu patru ani in urma nu mai stiau unde sa pupe numai sa-i votezi? nu zic... ce zice Isarescu? nu zice... ce zic bisnitarii si speculantii in luna septembrie, dupa 1? Yuppyyyy... De ce? Atunci era un euro 4,2306a, acum e 4.33... adica bun pentru ei; se intampla mai mereu in septembrie, pentru ca trebuie sa iasa bine pe accize in octombrie... daca nu iese bine, marim accizele... Statul roman ma fura in fiecare zi cu ceva... ce zice Orange? nimic, ii convine... ii convine la Orange si ca-mi tine de doua luni 143 lei in contul mamei, pe care l-am inchis, si tot ce a fost pe mama, evident minus banii din cont, i-am cesionat... i-am preluat abonamentul...
As vrea sa citesc un comentariu in ziare despre ce am scris eu, despre modul in care-i putem trage un pumn in cap statului roman, lui Orange...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu