miercuri, 10 iunie 2009

Granzii lu peste

Un comentariu de cãcat pentru ultima etapa
Iata ca, una peste alta si in alta ordine de idei, in aceasta seara vom vedea concluzia finala a acestei editii de campionat din liga I, esalonul de elita al fotbalului romanesc, desi specialistii sustin ca acum avem parte doar de o nivelare a valorilor, dar in jos. Acest lucru ne da de gandit in vederea viitoarelor jocuri din cupele europene, acolo unde se da masura adevaratei valori a intreceri interne.
Vom vedea in aceasta etapa de inchidere a stagiunii fotbalistice interne care echipa isi va dori mai mult victoria, care va un cuvant greu de spus in ceea ce priveste economia campionatului, mai ales ca cum, dupa cum se stie, nu mai exista echipe mici, desi mai inainte spuneam ca valorile s-au nivelat in joc, deci echipele mari sunt mai mici acum, dar nu sunt suficient de mici incat sa le spunem echipe mici si chiar sa le consideram echipe mici. Nu, nici vorba, ele sunt echipe mari, pentru ca li se spune si granzii campionatului.
Steaua joaca la Urziceni, cu George Becali proaspat europarlamentar, si care, dupa cum spun ziarele, a intrat mai repede in Europa decat echipa pe care o patroneaza. Este un meci care poate salva intregul sezon si e clar ca va fi un joc pe viata si pe moarte, pentru ca Urziceni poate ajunge direct in grupele celei mai prestigioase competitii a echipelor de club de pe batranul continent, UEFA Champions League. Dar sa revenim noi la oile noastre, sau mai degraba la oile lui Becali. E clar ca Dan Petrescu stie sa isi aseze foarte bine echipa in teren, iar Unirea este la un pas de o mare performanta. Formatia ialomiteana, care vine dintr-un oras cu doar 17.000 de locuitori, ce ar incapea pe stadionul Steaua si ar mai ramane si locuri libere, este marea surpriza a campionatului si este la un pas de o realizare istorica. Cu jucatori refuzati de alte echipe, cu o investitie minora si cu un patron care nu se baga peste echipa, Urziceni este marea surpriza a intrecerii interne. Cine ar fi crezut acum un an ca echipa condusa de Dan Petrescu va ajunge sa bata la portile Europei si nu numai atat, chiar va reusi o performanta de rasunet, intrand direct in grupele Ligii. Istoria se scrie sub ochii nostri...
FC Arges joaca cu Dinamo. Asta inseamna trei puncte pentru cainii rosii, profund afectati de esecul din campionat, cu piticul porno si cu ilie butelie, cu Tamas caruia ii expira imprumutul, cu Torje care expira alcool, cu Danciulescu care a jucat perfect tactic in meciul cu Lituania, cu Lobont accidentat, cu multi jucatori pe pas de plecare, cu mama dracului... Va bate la Pitesti, Penescu va iesi sub control judiciar, iar apoi, in turul II preliminar din Liga Campionilor va pierde cu cel mai bun adversar de care nu am auzit niciodata.
FC Brasov o are ca adversara pe Timisoara lui Jabba the Hut, omul care pune presiune si pe Kukta, care s-a luat in clanta cu mai marii federatiei si care o va incasa cum se cuvine si la Brasov, deoarece Razvan Lucescu doreste sa demonstreze la ultimul sau meci ca tehnician al Brasovului ca isi apara pana la final cu corectitudine sansele si ca nu degeaba a fost numit selectioner al echipei nationale.
Universitatea Craiova si FC Vaslui o sa termine la egaliate. Oltenii o sa mearga in Europa League, in timp ce FC Vaslui va avea un patron care se va retrage de la club, apoi va reveni, se va retrage din nou, il va numi pe Viorel Moldovan la carma echipei, un antrenor care va ajune la nationala de seniori, apoi il va da afara din nou, il va aduce pe Hizo si se va retrage pentru a reveni din nou cu acelasi patron care s-a retras pentru a reveni din nou.
Rapid va bate pe Poli Iasi si va merge in Europa League. Foarte bine... Gazul pica, Farul mai spera, Buzau moare dar nu se preda, iar Otopeniul va cadea de pe un cal alb, frumos. Daca nu aveti ce face in aceasta seara, de la ora 20.00, dati drumul la TV, ascultati toate sabloanele si stereotipiile din lumea asta si vedeti niste meciuri de cacat, dintr-un campionat de cacat. Daca nu, nu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu