marți, 9 august 2016

„Specialistii de pe canapea”

Nimeni nu te obliga sa te faci sportiv. Este alegerea fiecaruia dintre noi (voi). Nu conteaza. Pentru a ajunge sus, la Jocurile Olimpice spre exemplu, este enorm de mult de munca. Ca sa câstigi si o medalie poate ca munca pâna la epuizare nici nu este suficienta. Pentru ca, la JO merg sun 12.000 de sportivi, in conditiile in care sunt peste 7 miliarde de oameni pe planeta asta.
Lumea critica echipa de handbal pentru ca a pierdut lamentabil doua meciuri, cu Angola si cu Brazilia. O critica suporterii, o critica specialistii si nespecialistii, „specialistii de pe canapea” cum le spune dna Ana Maria Brânza Popescu. Medaliata olimpica. Insa, dna Popescu, cu toata stima, sa stiti ca specialistii de pe canapea sustin finciar activitatea dvs, deplasarea dvs la toate competitiile interne si internationale, masa si cazarea dvs, echipamentul pe care il folositi, salariul dvs de la Steaua (ca e tot de stat), ba chiar si renta viagera pe care o sa o primiti conform legii. Deci, fara specialistii de pe canapea...
Unii spun ca nu trebuie „sa tragem” in handbaliste, pentru ca ele au castigat bronzul la Mondiale. Care-i problema? Au luat bronz, si-au incasat sumele de banuti, si-au primit portia de glorie, unele poate au prins contracte mai bune din acest sezon. Acum opt luni a fost bine, acum nu este la fel de bine. Si tot cu banutii de la aia de pe canapea.
Vrei sa faci sport, asumati tot. Si binele si raul. Si aplauzele si huiduielile. Unii oameni sunt moderati, altii mai putin, asa cum si voi sunteti. Azi e o zi buna, mâine e una proasta. Sau poate sunt doua proaste la rând.
Un strungar valoros face la fel de mult ca si un sportiv valoros, doar ca primul nu beneficiaza de imagine si, poate, nici de un salariu decent. Nu mai vorbim ca pentru el nu exista nici renta viagera sau alte cele. Nu incercati sa spuneti ca sportivii sunt altfel decât ceilalti oameni. Sunt mai buni acolo, insa ei nu ar insemna nimic si n-ar putea face nimic fara specialistii de pe canapea (nici eu nu-i aplaud pe toti). Si nu in ultimul rând, mult succes dna Popescu si sa aduceti un aur cu echipa de la Rio!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu