duminică, 8 mai 2016

CSMB castiga, HCM moare!

Oricat imi iubesc eu echipa proprie, nu pot sa nu felicit din toata inima CSM Bucuresti si sa recunosc ca au avut un sezon fabulos. Unul inceput poticnit, cu un turneu amical de maxima anvergura foarte bun si o Supercupa Romaniei pierduta in dauna echipei mele. Apoi, cu un parcurs de regularitate in campionat (plus o schisma la nivelul bancii tehnice - pleaca Mette, vine Kim - felicitari amandurora) si cu un singur meci pierdut, dar in momentele in care nu mai conta, cu un titlu meritat si, acum, cu o Liga a Campionilor in vitrina. Fabulos. Maxime felicitari.

Eu cred ca acolo au avut loc schimbari exact atunci cand trebuia. Pe dl. Vasiliu il aplaud, pe dl. Caliman, nu tare. Mai ales acum, pe final, cand el sustinea ca trebuie dat afara Kim, ca nu e de nivelul echipei. Nu e, dl Caliman, asa cum zici. Habar n-are de meserie. Macar daca taceai in zilele astea. Ca filosof nu cred ca ati ramas. Pentru ca trebuia sa fiti intai. Si ca sa vedeti ca nu-s neghiob, va felicit si pe dvs, dle Caliman. Se castiga in echipa si se pierde la fel. Ori si matale ai pus un umar acolo.

Din pacate, Baia Mare dispare din peisaj. In mod normal, la doua sferturi de finala de Liga Campionilor consecutive, la 10 fete in lotul national medaliate cu bronz la Mondiale, cu 75% din echipa la Jocurile Olimpice, trebuie sa vedem sponsori, sa vedem animatie. Acum vedem doar o groapa mare in care sa ne aruncam sentimentele si bucuria din trecut.
Nu. Aici am vazut oameni care stiau handbal dupa ce au vazut 10 meciuri (chiar, si Rasmussen a spus ca Romania e plina de experti in handbal), care stiau totul si carora nu le ajungea ca stiau tot. Nu, ii invatau si pe ceilalti. Si vad ce management grozav au avut. Sute de mii de euro datorie, nenumarate vizite la DNA ale sportivilor, antrenorilor si conducatorilor, controale judiciare, si o mare gaura la final de sezon. In plus, nicio explicatie. Si nici nu vom primi o explicatie la explicatie.

2 comentarii:

  1. Fabuloasa performanta CSM. Tocmai de aia imi este foarte ciuda. Poate cu mai multa liniste la noi, acum eram noi in locul lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. m-am apucat sa scriu ultimii patru ani de HCM... sa-i pun intr-o carte, macar sa ramana ceva. asa cum vad eu. fara a pomeni numele vreunui conducator de club de la HCM... probabil, nici asta nu are sens si ma voi opri

    RăspundețiȘtergere