sâmbătă, 9 aprilie 2016

Domnu’ Mircea, ce-ati facut cu echipa asta?

Zeci de oameni m-am intrebat pana acum ce se intampla cu handbalul din Baia Mare. Si cu fotbalul. Nu se intampla nimic, dar asta e de rau. Am calculat de o mie de ori si mi-a dat cu minus. HCM Baia Mare are in acest moment 10 jucatoare care ar mai avea contracte si pe anul ce vine.
Ionica Munteanu, Iulia Dumanska, Paula Ungureanu (aceasta are un contract fabulos, oamenii de la club spunand ca poate pleca exact in ce moment doreste dansa) - Tanasie si Ardean Elisei - extreme stanga; Gabi Szucs, Gabi Preda si Tiron - interi stanga; Geiger - inter dreapta; Zamfirescu - centru. Atat. Restul fetelor imprumutate isi termina intelegerile cu HCM in vara (Ciunt, Tomescu, Pirvut, Maior Pasca - probabil mai sunt si altele). O parte din fete am inteles ca si-au depus memorii, iar altele, probabil, o vor face si ele.
Daca se va trece pe alt club, e noapte, nimeni nu mai vrea sa stea aici (asta inseamna liga 2 sau deloc). Daca se ramane pe clubul acesta, trebuie dati bani multi, trebuie renuntat la transferuri, sunt multe de facut.

La Minaur este mult mai greu de aflat vreo informatie, pentru ca acolo chiar e noapte masiva. E si pauza competitionala si pregatirea de play-out, unde, se spera sa nu se retrogradeze. Am auzit de un jucator caruia ii expira contractul ca se duce la Calarasi, portarul Razvan Pop nu a vrut sa stea nici in meciurile precedente, Sadoveac nu are motive sa-si piarda vremea pe aici. Cine stie, poate se vor aduce tinerii de la Academia Minaur si cei care vor mai ramane aici, astfel ca ne vom bate cu drag si spor pentru salvarea de la retrogradare.

La fotbal n-am absolut nicio idee. Stiu insa ca nu ai cum sa promovezi in Liga 1. N-ai nimic infrastructura (stadionul e la CL de mai bine de 15 ani). Tin minte de alocarea unei sume de 10 miliarde, acum cativa ani, pentru sistematizare, pentru drenaj. Cred ca 9 miliarde s-au folosit sus pe deal si intelegeti de ce. Doar de acolo vine apa in jos...

Astazi m-am bucurat pentru CSM Bucuresti ca s-a calificat in Final Four, iar maine n-o sa ma enervez, indiferent cat va pierde HCM (si nu cred ca va pierde extrem de urat, chiar daca s-au dus in 11).
Noi ne plangem ca suntem in 11, dar celelalte echipe de tot nu se plang ca joaca in 7-9 oameni meciurile importante. Asta cu exceptia echipelor CSMB si Vardar Skopje, care au un vapor de jucatoare. Noi am avut 17 si am citit pe un nene care a spus ca nu avem banca: cum kkat sa nu ai banca in momentul in care 10 din fetele echipei tale castiga medalia de bronz la Mondiale (opt dintre ele obtin calificarea la Olimpiada - mergeam si celelalte doua dar erau accidentate). Apoi, au mai fost Pineau, Do Nascimento, Jezic si Abbingh, care nu jucatoare de doi bani nu sunt. Si pana la 17, mai sunt Preda si Tatar (care au jucat in nationala), plus Dumanska (mare speranta).
Maine se joaca cu Buducnost si nu cred in minuni. Adica nu vad cum poate bate HCM la 6 goluri in Moraca. Asta insa nu-i da dreptul lui Costi Pruna sa le treaca in Final Four pe Buducnost inainte de acest meci. Dar nu-i grija mea. Grija mea e ca nu stiu nici acum ce sa le spun oamenilor cand ma intreaba: Domnu’ Mircea, da’ ce-ati facut cu echipa asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu