duminică, 20 ianuarie 2013
Prietenul omului calul - nu-i asa, dle Topescu?
M-am uitat ieri pe RTV la o emisiune in care s-a discutat despre sport. Moderatoarea spera sa aiba doi invitati, respectiv ministrul sporturilor, Banicioiu, si Cristian Topescu, cunoscutul comentator de sport, ofiter, calaret, parlamentar, tata de trei prunci samd. Banicioiu era plecat din Bucuresti, asa ca a declinat oferta. Topescu a fost si el plecat din Bucuresti, dar a venit. Pâna la urma nici nu-i asta atât de important.
Pe tapet, legendarele povesti despre sportul românesc si de ce merge treaba prost acum. Topescu, om scolit, a avut raspuns la tot. Si am ascultat o gramada de povestioare, o gramada de lucruri spuse frumos, usoare aratari cu degetul si asta e tot.
- ne povesteste dl Topescu despre directiva UE cu trei ore de educatie fizica pe saptamâna, cu ziua de joi sportiva in Franta, cu faptul ca România este pe locul 4 in UE la obezitate infantila. Unde sunt trei ore de educatie fizica in România?
- ne povesteste dl Topescu ca nu sunt bani la sport... nene, ai fost parlamentar, ai putut face o lege a sponsorizarii, patru ani ai putut face o gramada de lucruri... te-am vazut la TV la inceputul mandatului, când le spuneai colegilor sa mergeti pe scari un etaj, nu cu liftul
- nu sunt bani in sport, e real... ia sa vedem noi cine a fost pe locul al doilea in cadrul Senatului la cheltuit bani in fiecare luna? oare nu dl Topescu?
- mai spune dl Topescu de ziarele care cauta can-can-uri... cine mama dracului a fost seful unui ziar, care si atunci asta facea? ne mai scoatea Topescu cu un editorial, prietenul omului, calul... in conditiile in care noi suntem zero baraj in hipism, dar nu uitam sa pomenim de medalia de argint a lui Henri Rang de acum aproape o suta de ani
- povestea dl Topescu si de Cupa Satelor la trânta, unde au fost descoperiti doi viitori medaliati cu aur la Olimpiada. Acum poti gasi copii buni, dar nu se mai fac competitii... da, se pot gasi buni... daca ii gasesti la 16 ani, trebuie sa fie incredibil de talentati sa poata câstiga ceva
In 1960 s-au inregistrat trei miliarde de oameni pe planeta, patru miliarde peste 14 ani (in 1974) si cinci miliarde de persoane in 1987. Acum sunt 7, peste 7. Si tot sportul este mult mai dezvoltat, mult mai tehnologizat. Am fost campioni mondiali la handbal când erau sportivi legitimati cam 15-20% din câti sunt acum, când 5-6 tari contau in handbal. Acum fac sport de performanta cel putin de trei ori mai multi oameni ca in 1960. Implicit si concurenta e mai mare.
Sa ma mai lase si Topescu, ca a ramas numai cu povestile (recunosc ca povesteste frumos).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu