sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Vine Deva si ce diferente am observat eu

M-am straduit sa fiu cat se poate de atent in meciurile din aceasta luna ale HCM-ului. In mod normal, Baia Mare nu poate pierde meciul cu Deva, chiar daca este invocata prezenta Mihaelei Ani Senocico in trupa hunedoreana. Nicio echipa nu sta intr-o singura jucatoare si chiar daca are valoare, Senocico nu are de ce sa ne sperie. Atunci ce sa mai zici de-un Gorbicz, de Gro, Edin sau alte zeci de jucatoare Top Class care au fost prin Polivalenta.
Sigur, nici nu poti iesi in presa sa spui ca Deva e mai slaba si ca o bati sigur. Pentru a nu e fair. La valoarea lotului HCM aceste povesti nu-si au locul.
Pentru mine este foarte clar ca Tiselj face fix ce n-a facut Buceschi. Adica incearca “sa scoata” un prim sapte. Pe el nu-l intereseaza cine se supara sau de ce o face. Stie ca acel prim sapte le face pe celelalte fete sa traga si mai tare la antrenamente. Sunt convins ca are deja jucatoare fara de care nu incepe, sunt convins ca incearca sa faca o evaluare cat mai profesionista si la fel de convins sunt si ca are deja cateva jucatoare cu care nu-i face placere sa lucreze.

Din punctul meu de vedere, un lot de 22 de jucatoare este enorm. Asta in conditiile in care mai ai nu stiu cate imprumutate. Din fericire, pe alea nu le platesti tu. HCM nu are un sponsor puternic in spate (la care lumea nu are ce cârâi, ca el n-ar da din banii cetatenilor), “un majoritar”. E la fel de clar ca nici nu vei gasi oameni sa bage bani multi in handbal atata vreme cat se poate vorbi doar despre imagine si in niciun caz de recuperarea sau multiplicarea banilor investiti. Nu, handbalul este o groapa fara fund. Oricât de grozav manager ai fi.

Imi pare rau insa sa vad ca anumite jucatoare nu primesc sanse. Gabi Szucs n-a jucat nicio secunda la Tiselj. Bianca Tiron a intrat vreo 5 minute in trei meciuri. Iulia Dumanska nu primeste un minut nici la 10 goluri diferenta. Aneta Pirvut joaca o jumate de ora din 3 ceasuri si va juca si mai putin dupa ce revine Nechita. Nu-s ferm convins ca va prinde multe minute Luci Marin.

Ce am observat cu Buceschi si cu Tiselj
Aparare: nicio diferenta la calitate, iar munca este aproape toata lui Buceschi; Tiselj a inlocuit-o pe Gabi cu Lobach in centrul apararii si treaba merge, mai putin cand oboseste jucatoarea din Belarus. Din pacate, slovenul n-o schimba nici atunci
Atac: pozitionalul este dus greu, indiferent de antrenor. Nu-l pot critica pe sloven, pentru ca a avut putine zile la dispozitie. Cert este ca echipa noastra se preteaza mai degraba pe o aparare tare si contraatac sau faza a doua. In ce priveste partea dreapta de atac, acolo e jale mare fara Geiger. Aruncari putine la poarta si nu grozava. Prin noiembrie, Davindeko ne-a aratat ce fel de jucatoare este. Acum este cam ca si la inceput. De la Georgievska, sincer, nu mai astept nimic.
Discplina: mai mult din auzite... Tiselj este micul Napoleon zic la televizor unii. Se pare ca se intelege mai bine cu fetele, cel putin din ce mi-au mai spus mie una sau alta
Poarta: Paula Ungureanu este peste Arenhart in acest moment... De remarcat a fost doar meciul de la Brasov, acolo unde brazilianca n-a prins nimic. In rest, cele doua si-au facut treaba

Din ce am vazut pana acum, HCM Baia Mare este o echipa mai legata si mai buna decat CSM Bucuresti. Asta acum. Asta nu inseamna ca va fi la fel si peste doua luni sau peste patru luni. Transferuri, in mod normal nu se mai pot face, desi ar putea aparea niste surprize ca anul trecut, cu Oana Manea si Talida Tolnai, libere de contract. Eu nu cred ca Baia Mare poate pierde titlul in acest an, mai ales daca va avea avantajul unui meci in plus pe teren propriu. Si cred ca va fi esential sa se castige titlul de campioana, pentru editia viitoare de Champions League, dar si pentru a avea jucatoare de valoare si sezonul ce vine. Cat priveste meciul cu Deva, cu tot respectul, nimeni nu ma poate lamuri ca ar trebui sa am vreo emotie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu