duminică, 1 decembrie 2019

Nu contează când mă tem eu

A bătut România pe Senegal, deși mă temeam eu. De unde se vede că degeaba mă tem eu, dacă nu se teme cine trebuie. Sincer, înainte de acest Mondial, bifam meciurile cu Senegal și cu Kazahstan la victorii. După bătuta din meciul cu Spania, n-am avut de ales.

Mă uit pe site-ul oficial, iar la prezentarea echipei României este o poză tare faină: cu Tomescu, Măzăreanu, Adespii Molnar, fetele de la Brasov. Mă uit la lotul de jucătoare, unde sunt date toate cele 28 de fete care au fost puse pe lista trimită la IHF. Interesantă activitatea Denisei Dedu, care are 3 meciuri internaționale și 51 de goluri. Chiar și pentru o jucătoare de atac este enorm să dai 17 goluri de meci. Sunt convins că mai toate datele de meciuri / goluri sunt praf. Nu cred că are nimeni vreo statistică în acest sens și nici n-o să aibă prea repede (pentru că e muncă de bătrân chinez).
Sigur, și la echipa Ungariei am văzut-o în poză pe Gorbicz, deși ea s-a retras. Și pentru că tot vorbesc de Ungaria, văd că oamenii ăia n-au bai că fetele sunt tinere. Nouă dintre cele prezente în Japonia au sub 24 de ani: Lukacs (24), Toth (23), Szabo (22), Hafra și Faluvegi (21), Marton, Tovizi și Klujber (20), Vamos (19).

Meciul cu Senegal ne-a adus-o din nou pe Cristina Neagu în față. 13/16 este ceva de vis pentru orice jucătoare. Ce-am mai văzut: că poarta prinde destul de puțin (intră cam tot de pe extreme), că luăm o grămadă de goluri pe apărarea centrală și că unicul inter dreapta de meserie stă pe bancă 60 de minute. Perianu a crescut față de meciul trecut, însă 3/8 e puțin după 1/7 în prima zi, mai ales că adversarul era de alt calibru. Și începuse perfect, cu 3/3. Un inter stânga / centru cu 4/15 e greuț de suportat. Pare însă în urcare.
M-a surprins Polocoșer, care a marcat iarăși de trei ori, tot după un 3/3 în primele minute. S-a stins mai apoi, dar și-a făcut treaba în apărare. Plus că a bifat trei assist-uri. M-am temut un pic pentru Sonia, dar și ea s-a descurcat bine cu 2/3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu