luni, 11 decembrie 2017

Revelion 2018

Am citit deja cateva oferte de Revelion 2017-2018. Atractive si cam cu 50-100 lei mai scumpe decat anul trecut. Sigur, nimic in plus, doar banutii. Vorbim insa doar de o singura noapte. Mai vorbim de un oras (Baia Mare) sarac, in care oamenii se distreaza cu Voltaje si Banici aduse pe bani publici. Drept mocaciuni. Cam asta este.
Oamenii de la localurile din oras stiu ca e o seara in care pot face bani. Cei care au spatii reduse, baga de la ei scaune, ca este loc pentru toate lumea (in cazul in care localul in sine are niscaiva cota). In Baia Mare sunt extrem de multi snobi si asta se vede in fiecare seara cu ochiul liber sau chiar cu ochelari. Poate chiar mai bine.
E o seara in care te duci sa te distrezi asa cum n-ai facut-o tot anul. Sa stai in crasma si sa consumi ruptura de ligamente de Antilopa Gnu sau rinichi de macac cu salata de iarba de mare. Totul cu sos de usturoi dinb Kallahari si mustata de albina de Tegucigalpa. Asta e aperitivul. Apoi vine o supa Analfabet (doar zeama, fara litere), ca nu te duci acolo sa citesti. Se mai da si un supliment, ca in armata pe vremuri, o angiosperma (cum ar fi macul, ca nu invatam astazi la bio). Felul doi este felul al doilea fara indoiala. Adica o friptura de gorila cu rinita si o jumatate de platfus de gasca. Desertul se da in timp ce iesi afara sa te uiti la artificiile livrate pe banii tai si, cand apari din nou in restaurant, cineva ti-a luat desertul. In general, la asa traditie serioasa, barul este liber. Sigur ca la ora 23.00 nu mai au vinul cu care ai inceput. Ce sa mai spun de cogniac... ala dispare primul, mai ales daca e scumpic. Nu mai au boabe de cafea de pus deasupra si prefera sa nu mai dea. Undeva, la ora 2.00, incepe Revelion angajatilor, desi cred ca exagerez putin, acesta incepand mai devreme. Nu te mai serveste nimeni.
Multa atentie dragilor, daca mergeti undeva si e catering la mancare: nu ratati startul, altfel veti avea surprize. La catering vin lucruri simple si putine.
Ma gandesc sa imi cunmpar 10 beri din Kaufland, o sticla de coniac, un spumant (sa fie), mancare pe toate saptamana si cred ca imi mai raman niste bani. Da, insa nu voi avea bucuria sa ascult nu stiu ce renumita trupa, gen Iran Maidan, Pogba de la Caransebes sau poate chiar vecinul rupt in gura inainte de ora 24.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu