miercuri, 5 octombrie 2016

Sport national - chiar o fi handbalul?

Handbalul a devenit sportul national al României cu ajutorul unei puternice campanii de marketing, zice dl Lorand Balint, oficial al FRH, director de marketing.
Domnul Balint se lauda si treaba domniei sale. Handbalul este sportul national pentru ca asa doreste FRH. Da, sunt multi suporteri patimasi de handbal, fetele de la echipa nationala fac ceva audienta la intrecerile importante.

Cum stam insa? La fete 14 echipe, la masculin alte 14. In Divizia A sunt 24 de echipe la masculin si 27 la feminin. Atat. 79 de echipe de seniori in toata tara. Dintre acestea, sunt echipe care sunt formate din juniori, iar la feminin, cu toate sinceritatea, la ce scoruri am vazut in primele etape, cred ca pot face si eu o trupa cu 7 femei de la mine din bloc si nu terminam pe ultimul loc.
Singurele echipe care rezista sunt fie departamentale, fie sustinute cu bani de la stat (autoritati locale sau judetene, universitati). Stiu ca Minaur a primit 35.000 lei drepturi de televizare cand a fost campioana. Adica sub 10.000 Euro. Un meci transmis cred ca face sub 1000 Euro.

Romania joaca cu NIRO pe tricouri. Cine este Niro? Un nene patron pe care il cheama Nicolae Dumitru. Ei bine, nenea asta a fost condamnat la 2,4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta in dosarul Microsoft, pedeapsa fiind majorata de la 1,6 ani cu suspendare, dispusa initial. In plus, omul mai are de platit si un vagon de bani statului roman (2,05 milioane dolari si un milion de euro). Deci FRH isi asociaza numele cu cel al firmei unui domn condamnat definitiv la puscarie.

Imi place ce mai zice dl Balint. “România ar trebui sa aiba cinci sporturi nationale. Gimnastica feminina ar trebui sa fie sportul principal al României, apoi handbalul, scrima, canotajul, iar celelalte sporturi ar trebui sa se bata pentru locul cinci”, a aratat Balint.
Gimnastica are 72 de medalii la JO, canotajul are 38, atletismul 35, caiac-canoe 34, lupte 33, tir 15, scrima 16, natatie 9, haltere 14, box 25, judo 6, handbal 4... Mno, cum stam dl Balint?
Ideea sa cred ca am inteles-o. Ceva de genul ce a facut Ungaria. Adica a investit masiv in ceea ce conteaza. Au bagat bani in infrastructura si sportivi. Unde conteaza. Rezultatele s-au vazut. Cu jumate din populatia Romaniei ne-au spart la rezultate. Plus ca au avut si echipament de calitate.

Nici pana acum nu gasesti un tricou identic cu cel al echipelor nationale de handbal masculin sau feminin. Adica exact asa cum au sportivii din teren. Sunt insa replici, obligatoriu cu numarul 99. Sunt replici la 90.20 lei... Nici macar n-am vazut Kempa pe ele. La Cluj, la meciul cu Serbia, 7.000 de oameni. S-au facut caciuli, toata lumea era dac... Niciun tricou. Il si vedeam pe Istvan din Cluj cu o caciula de dac... Marketing...

Un comentariu:

 1. Atenţie
  Acest lucru este de a informa publicul larg, bărbați sau femei care sunt sănătoși și
  100% grave în vânzarea rinichiului dumneavoastră ar trebui să apeleze urgent la Dr.raphael
  Spital .. email; doctorraphael@aol.com pentru că avem multe
  a pacienților care în prezent au nevoie de un transplant de rinichi.
  căutând o modalitate de a-ți vinde rinichii pentru bani din motive financiare
  Ne descompunem și cumpărăm rinichiul pentru 900.000 de euro de persoană
  rinichi
  și avem, de asemenea, medicamente Vib / Aid Ultra Vibros 11 care îl pot vindeca sau menține mai mult timp

  trimiteți-ne un e-mail acum,

  E-MAIL; doctorraphael@aol.com
  Hangout: Clevelandclinicmanagement@gmail.com
  Cu sinceritate

  Dr.Raphael

  RăspundețiȘtergere