luni, 15 august 2016

Jos palaria generatie de handbaliste! S-a vrut mult, s-a reusit putin. Sa vedem ce ne rezerva viitorul

Cu toate ca mai sunt niste sanse de calificare in sferturi, cu bunavointa altora, sunt extrem de dezamagit de echipa nationala de handbal feminin a Romaniei. A inceput crispat, prost de tot, cu o infrangere (ESENTIALA) in fata Angolei. A urmat un meci jenant cu Brazilia. Am asteptat cu bucurie meciul cu Muntenegru, cea mai slaba echipa din grupa, si am vazut ca Bojana isi pierde vremea degeaba pe teren. Ei ii place sa fie numarul unu, nu mai merge. Drept dovada, din meciul imeiat urmator a ajuns in tribuna, fiind inlocuita de Marija Jovanovic (revenita dupa o operatia de ligamente, altfel era in lotul de 14). Cu Spania chiar am facut un meci bun, cum bunicel a fost si meciul cu Norvegia, doar ca infrangerea la un gol nu ne-a ajutat cu nimic.

Eu stiu ce am vazut, stiu ca nu aplaud infrangeri, stiu ca sunt dezamagit, la fel cum stiu ca infinit mai dezamagit sunt componentele echipei nationale. In afara de poarta, niciuna dintre fete nu poate spune ca a fost “clasa” la Jocurile Olimpice. Au fost meciuri in care una sau alta a jucat foarte bine, insa per total nu prea au cu ce se lauda. Nici Ryde nu are cu ce. Nici tactic, nicicum. Pentru ca si-a ales staff-ul pe care l-a dorit, si-a ales oameni de care altadata nici n-am fi auzit ca ar putea face parte din staff (asta nu inseamna ca e rau sa ai asa ceva). Rezultatele au fost sub asteptari.

Sunt convins ca aceste JO sunt apusul unei generatii. Dar uneia careia trebuie sa-i multumim. O generatia care a adus doua medalii mondiale si una europeana, care are doua calificari la JO, care a ratat, practic, un singur turneu final in 2006, cel european. Atat. La asta mai putem aduce in discutie si cupe europene castigate, meciuri de excelenta factura ion aceleasi cupe europene. Nu cred ca mai e nevoie sa o lungesc, pentru ca devin patetic. Stiu ca Romania inca mai poate produce, dar mai stiu ca Romania se pregateste de un mare blank la cum merg lucrurile acum. Sa vedem daca ne vom putea pastra sanatos fetele de la Under 21 de acum, daca vom face vreo combinatie reusita intre ele si celelalte. In caz contrar, ve fi un la revedere, drum bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu