duminică, 20 decembrie 2015

Echipa tuturor... felicitari Ryde, ca nu mi-e rusine sa spun asta!

Personal, am fost multumit in momentul in care a fost comunicat lotul de 17 al Romaniei pentru Campionatul Mondial din Danemarca. Am avut o singura obiectie neexprimata (nu mai conteaza care), care ar fi putut fi inlocuita cu Cristina Laslo sau cu Lorena Ostase. Insa, cel care isi asuma tot este tot antrenorul, asa ca era treaba lui sa lucreze cu fetele in care are el incredere.
Am spus inainte de Mondiale ca Ryde nu poate duce Romania in primele opt. Asta pentru ca Romania a jucat prost cu Ryde pe banca, ba mi s-a parut ca nu este reactiv. Singurul meci in urma caruia mi-a venit inima la loc a fost fix unul pe care nu l-am vazut, ultimul de pregatire, cu Suedia, cand le-am batut pe nordice acasa la ele.
In meciurile din grupa, Romania a batut doua nationale care retrogradeaza din Liga Nationala daca ar juca aici si a pierdut toate cele trei meciuri tari. Insa, am vazut la meciul cu Rusia o crestere in joc. A venit meciul cu Brazilia si trebuie sa recunosc ca am fost foarte bucuros cand a marcat Brazilia cu Franta in ultima secunda. Nu-mi doream Franta, recunosc. Nici n-o sa spun ca Franta ne batea si tralala, pentru ca n-ai de unde sti. Batusem Brazilia in meciuri amicale, aveam un ascendent moral.
Mi-a placut ca de la meciul cu Brazilia, Ryde a renuntat la experimente. Si-a ales jucatoarele cu care sa-si faca treaba grea, renuntand la miliardele de schimbari. Cand te obisbuiesti cu o colega, vine alta cu care trebuie sa te obisnuiesti, dupa care si ea este schimbata. Omul si-a facut o echipa de baza si asta cred ca a fost esential.
A venit meciul cu Danemarca, pe care l-a castigat Cristina Neagu si colegele sale. Insa, Cristina Neagu a fost senzationala in acel meci. Si lumea stie ca nu-s cine stie ce mare fan. Sa dai 15 goluri din 31 este enorm. Plus niste pase de gol. Si goluri in momente cruciale. Acelasi Ryde a renuntat sa o foloseasca pe Gabi Szucs in aparator in intermediar, lasand-o in centru. La fel si cu Perianu. Si e maxim de normal, pentru ca amandoua joaca la echipa de club aparator central.
Meciul cu Norvegia l-am trait ba pa tavan, ba sub masa... Aici n-am ce comenta. Omul a pregatit bine meciul, jucatoarele noastre au muncit din primul pana in ultimul minut. Parca nici nu mi-a parut asa de rau dupa o astfel de munca.
Bronzul l-am luat fara drept de apel. Aceeasi poveste cu echipa de baza, o Cristina Neagu relaxata si distinsa in acelasi timp, cu o Oana Manea de nivelul lui Loke, Gravholt sau cine vreti dvs si cu Paula Ungureanu - clasa. Victoria este insa a echipei, pentru ca toata lumea pune umarul, asta este foarte clar.

Ryde, dragule, eu n-am de ce sa ma simt prost ca te-am criticat. Nu ma simt aiurea nici daca imi reproseaza altii ca i-am sarit in cap. Nu trebuie sa spui oamenilor ca esti senzational daca nu esti, nu trebuie sa le spun oamenilor ca Romania joaca bine daca joaca prost. Trebuie sa le spui cum joaca la acel moment. Ca omul se ridica si iti arata ce poate si cat de mare e, asta o poti recunoaste si chiar trebuie sa o faci. Ryde, dragule, si voi jucatoarelor, jucati pentru voi, pentru noi, pentru cine intereseaza. Si cei care zic o vorba nasoala trebuie lasati in pace, si cei care pupa in cur exagerat trebuie lasati in pace, la fel si cei moderati. Pana la urma, banutii (meritati) pe care o sa-i incasati dupa bronzul mondial vin tocmai de la acei oameni care suduiesc, care pupa in cur sau care sunt moderati. Hai Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu