miercuri, 16 decembrie 2015

Aburi grosi - un pas inainte de tiparire

Cu multa vreme in urma am scos o carticica, dintr-un moft personal. Am scos 3.000 de bucati si am fost foarte mândru. Mi-a recuperat banii investiti si mi-am platit datoria catre cei care m-au ajutat. Atunci mi-am promis ca o sa mai scot o carte, ce se va numi Aburi grosi. Am tot scris, am mai pastrat texte, dar bucuria de a scrie a venit abia in lunile de vara.
Am inceput sa scriu poezioare si m-am distrat, recunosc. Dupa, am inceput sa iau lucrurule in serios si am inceput sa primesc diverse incurajari. La un moment dat m-am oprit sa scriu poezii pentru ca imi facea deja rau acest lucru. Sunt convins ca voi mai scrie si altele, cand voi avea chef si cand voi avea pentru cine sa le scriu.
Invariabil, cam tot ce am scris eu pentru „consum” a fost cu ajutorul cuiva. Nu stiu, dar cred ca asa e: iti place cineva, ii compui un cântec, faci o poezie, desenezi ceva, habar n-am, fiecare cu ce crede ca se pricepe.
Am trecut de partea cu scrisul si am ajuns la faza cu tiparitul. Care nu este deloc o faza usoara. Dimpotriva. In primul rand trebuie sa faci rost de bani pentru a putea scoate un volum. Banii tai, bani imprumut de la prietenii tai care te pot ajuta, bani pentru toate tampeniile, plus unii pe care trebuie sa-i pui deoparte pentru chestii neprevazute.
Noroc cu prietenii mei din strainatate, altfel scoteam cartea peste un an. Românii nu mai au nicio treaba cu cititul, cu cartea, cu lucrurile frumoase. Din România am primit like si share... Nu zic, si aia conteaza. Am discutat cu multi oameni si entuziasmul meu este aproape de asfalt, de cota zero. Mi s-a spus sa stau linistit ca din cei 100 de oameni pe care ii voi chema la lansarea de carte vor spune 95 da, 40 vor veni si 10 imi vor cumpara cartea. Aproape ca si cred chestia asta. Desi am inca ambitia sa cred ca nu suntem chiar atat de saraci. Sigur, vor conta multe... inclusiv faptul ca eu sunt un simplu Grumaz...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu