luni, 9 noiembrie 2015

Iar de protest - si am terminat cu el

Repet, am fost vineri in strada sa vad cum e treaba. Cum merge. Alaturi de mine, alti 6 colegi de la Glasul MM, alaturi de mine si niste prieteni si niste oameni pe care i-am cunoscut acolo si o domnita blonda cu caciula neagra, ca am descoperit intre timp :)
Inainte de a merge “in strada” am intrebat si eu pe fb unde sa merg ca erau anuntate doua iesiri. Prietenul Dragos, care n-are treaba cu nimeni, mi-a zis ca e la 19.00, in Centrul Vechi. Acolo merg. Ajung acolo si-l vad pe Mezok care face poze, o salut pe Simo Vasiac care nu stiu ce facea, il vad pe Dobocan, care-mi spune din start sa am grija si ca Zmenta a primit bani vanzand nu stiu ce filmari. I-am vazut pe cei care nu-l suporta pe primar, cu afise. Il intreb pe Dragos daca Zmenta e de incredere si el spune ca pana in momentul acela nu prea are ce sa-i reproseze, ca-i inofensiv.
Zmenta incepe sa vorbeasca. La a doua fraza am refuzat sa-l mai ascult. Nu poti veni nepregatit sa-mi spui ca daca stai la balcon mori de foame si din astea. Mno, asta este. Culmea, si mie mi s-a parut inocent si am decis sa merg mai departe. Prin piata si Simi, precis si cu niste oameni din galerie. Tot in zona si oameni de la Quick Security si de la Politia locala, civil. In spate. Tot in spate si oamenii care strigau impotriva primarului. Jandarmi destui si Politie OK.
Pe drum, in fata Primariei, unii au strigat (dar modest de tot) impotriva primarului. Nu m-a interesat foarte tare. Am merg mai departe si am strigat: Jos susul, jos asfaltul, jos comunismul, tot felul de josuri. Max, imbracat sa fie vazut, m-a bagat in seama in momentul in care am inceput sa vorbesc ca si Donald. Max fiind un caine super. Doinita cu pruncul si cu sotul, oameni care au inceput sa se obisnuiasca si cu protestele. O vad si pe Angela, si pe Oana, presa... Alexandra, Cata si Florin lucreaza, cred, desi Cata se baga si la urlat.
Undeva, pe Traian, cei cativa oameni care strigau impotriva primarului au devenit mai vocali. Sandu se duce la Alma, m-as duce si eu ca am promis cornulete cu nuca, dar nu ies din rand. La Mara am decis sa ma opresc. Eu si inca alti 7. Punem pusca jos. Altii se duc pana in Centrul Vechi, aveau masa rezervata acolo. Poate ca imi pare rau ca n-am mers pana in Centrul Vechi.
Nu uit, Coco, de tine: scandarea ta preferata tot “Jos textila” a fost!\

Sunt oameni care nu aveau ce cauta acolo si foarte multi oameni care aveau ce cauta. Eu nu stiu din care categoria fac parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu