sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Cum am protestat vineri seara

Ieri seara am fost si eu la un miting de protest, o plimbare de seara, ceva... Am vrut sa merg sa vad care-i spilul, ce se intampla si cat entuziasm este. Am trecut in jurul orei 19.00 pe platoul din Piata Revolutiei si acolo erau maximum 20 de cetateni. N-avem de stat acolo, pentru ca am decis sa mergem in Centrul Vechi. N-am fost singur, ci insotit de niste prieteni, cel putin unul dintre ei convins de utilitatea marsului.
In Centrul Vechi, langa Minerul, s-a adunat lumea. Multi prunci, oameni mai tineri, dar am vazut si cetateni mai in virsta. Zicea un prieten ca organizeaza Zmenta, ca i se pare un tip lipsit de carisma, care nu are voce si care nu are alura de lider. Eu ce sa zic? L-am vazut si eu pe prunc, voce am auzit ca n-are, lider nu mi s-a parut a fi si nici chef sa-i aud povestile n-am avut. A inceput cu povestea ca strada vrea anticipate. Numai ca anticipatele astea nu se fac cand are chef Zmenta sau altcineva.
Eu am stat mai in spate, alaturi de mai multi colegi, de cainele Max (un scumpic) si de alti cetateni. Un vecin al meu avea mai multe pancarte, cu alocatii, taxe auto, chestii de dat jos si pe buna dreptate. Un om pe care, de vineri, il respect si mai mult. In spatele tuturor, am zarit niste domni care aveau treaba cu primarul. Care primar, face si el parte din clasa politica. Care primar nu este obligatoriu sa fie iubit de toata lumea (ba este indicat sa aiba si o opozitie constructiva, pentru ca lucrurile bune si asa se pot face). Tot acolo in spate mai erau si niste baieti de la Quick Security, dar nu cu uniforme. Ii cunosc, ca doar merg la o gramada de meciuri. Nu i-am intrebat ce fac acolo, ca nu ma interesa si nici nu au avut treaba cu mine.
Ne-am deplasat pe traseul stabilit, cu jandarmi si politisti in zona, n-am vazut nicio batalie, am rabdat frig, am strigat una alta si cam atat.
Nici nu mai stiu daca blonda careia i-am promis niste cornulete cu nuca avea caciula alba sau caciula neagra, insa stiu foarte sigur ca prietena ei avea caciula neagra si ca pe domnul care le insotea il cunosc de minim 20 de ani. Sa fiu sincer, am rezolvat problema cu cornuletele, dar inca n-am rezolvat problema cu doamna blonda.
In schimb, imi aduc perfect aminte ca mi-am uitat caciula neagra Hummel in restaurantul Glory. Si mai stiu ca oamenii aia de acolo sunt cinstiti, pentru ca mi-am recuperat caciula de acolo. Astazi am citit mai multe lucruri despre dl Zmenta, pe care am aflat si cum il cheama. Baiul ca nimic nu-l avantajeaza din ce am aflat (fara sa caut sau sa intreb). Deci, bade Zmenta, pe mine nu ma mai vezi. Nu acelasi lucru doresc sa-i transmit dnei blonde cu caciula alba sau neagra.
Da, Coco, stiu... nu stati la balcoane / ca muriti de foame...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu