duminică, 14 iunie 2015

Manelozaurii

A fost sambata. Poate cea mai calda zi din anul asta. Poate ziua in care trebuie sa-mi pun curu pe bitza si sa ma duc la orice strand din preajma orasului, ca in oras nu prea este. Am ales insa varianta loco, una pentru care imi trag singur calcaie in fund (inca mai pot). Am ales sa ma duc la munca, am crapat de cald si am lucrat, ca de aia m-am dus.
Am terminat povestea la timp pentru ca urma marele meci de handbal, in care urma sa facem spectacol in fata Serbiei. Ca doar de aia au fost 7.300 de oameni in sala (desi sala are 7.200 si au fost cateva locuri goale, plus scarile aerisite bine de tot). Am jucat cu Serbia sau, mai exact, au jucat sarboaicele.
A venit un meci de baschet, la care nu m-am uitat foarte mult, si asta pentru ca nu mi-a permis locul unde ma aflam. Am vazut momente in care conduceam, dar Ucraina a venit peste noi si ne-a batut. Asta este, nu suntem cea mai grozava natie din lumea la baschet, chiar daca organizam Europenele.
Apoi a venit gunoiul de meci de fotbal dintre Irlanda de Nord si Romania, joc care m-a plictisit ca si caldura asta de acum. Bineinteles, si aici sunt o suta de scuze si romanescul: bine ca n-am pierdut. Am ramas in fruntea clasamentului, bla, bla, bla...
Am stat pe o terasa, pentru ca nu mi-am dorit sa mor de cald intr-un spatiu inchis. Inauntru era un chef de copii de clasa 12, banuiesc, cel putin dupa ce am vazut. Mno, dragilor, am vazut copii binisor imbracati, frumusei si manelisti pana la Dumnezeu. O gramada de manelozauri se plimbau prin fata mea. Si nu doar asa, de chef... Stiau bine de tot versurile, semn ca nu e prima data. Nu cred ca vreunul dintre ei a fost la seara de blues din Piata Cetatii de vineri. Sa auda un pic de muzica. Pana la urma, da-le-n ma-sa de manele... Copilasii astia abia asteapta sa nu-si ia bacul, sa mearga in vacanta, sa nu intre la faculta ca nu se poate fara bac si, in cel mai fericit caz, sa-i angajeze cineva pentru salariul minim pe economie... De unde vor zbura repede afara (in strainatate).
Am avut o zi de manelozaur deplin, cu manele la handbal, cu manele la baschet si cu ceva si mai jenant la fotbal. Iar daca mai punem si caldura pot trece ziua asta de 13 iunie la pierderi iremediabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu