luni, 1 iunie 2015

HCM Baia Mare se schimba

N-am mai scris de multa vreme. N-am mai scris pentru ca m-am plictisit, n-am mai scris pentru ca nu am avut ce spune suplimentar fata de ceea ce am scris deja in ziar sau pe infomm.ro.
HCM Baia Mare s-a straduit in sezonul ce a trecut, a castigat Cupa Romaniei, a castigat Supercupa si a terminat pe locul al doilea. In plus, a ajuns in sferturile Ligii Campionilor. Nu e putin lucru. Au inceput cu Costica Buceschi si Magda Kovacs, au terminat cu Tone Tiselj, “nea tableta” si Luminita Dinu. Nu ascund (din start) faptul ca mie nu mi-a placut Tiselj de cand a venit. Si nu pentru ca as fi prieten cu Costica (suntem amici) sau altceva. Nu mi-a placut din 1000 de motive. Nu-mi curge nicio lacrima ca nu mai e aici. Ba consider si ca ne-am pierdut vremea cu el.

Cand ai o singura jucatoare in inter stanga, Abbingh, care n-are ritm, care poate fi dispusa la accidentari, in conditiile in care Eliza juca centru ca Marin era accidentata, cum sa o lasi pe Tiron sa plece de aici?
Cand spui ca Makeeva e jucatoarea ta favorita si una dintre cele mai bune din lot si o folosesti 15 secunde pe meci...
Cand lauzi apararea lui Costica si o lasi pe Gabi Szucs sa-si faca unghiile pe banca, atunci iar nu-mi placi (ba sa-i mai si interzici fetei aleia sa arunce la poarta chiar si la antrenamente)
Cand ai luat locul 2 in campionat, loc pe care il luam si eu...
Eu nu zic ca Tiselj e antrenor rau, dar nici nu sunt convins ca e vreu zeu al handbalului. Si, a pierdut vestiarul din mana, cat ar fi vrut el sa para de Napoleonul HCM-ului. By the way, mister Tiselj, everybody hate you (21 players).

Nu mai conteaza ce a fost, conteaza ce vine.
Lotul de acum pare a fi:
Portari: Paula Ungureanu, Iulia Dumanska
Extreme stanga: Valentina Ardean Elisei, Andrada Maior Pasca, Anamaria Tanasie
Interi stanga: Gabriella Szucs, eventulal Lois Abbingh, Bianca Tiron, Madalina Zamfirescu
Centru: Luciana Marin, Laura Oltean, Alison Pineau
Inter dreapta: Melinda Geiger, Elena Georgievska
Extreme dreapta: Adriana Nechita, Aneta Pirvut
Pivot: Timea Tatar, Geta Dinis Vartic

Am mai auzit tot felul de povesti. Ca a semnat cu Baia Mare si Crina Pintea de la Zalau (numai ca fata s-a accidentat si o sa fie operata), ca in locul Crinei Pintea va veni Roza Chintoan (aici am dubii), ca mai e in discutii Lorena Ostase (campioana mondiala Under 18).
Daca ai trei centri nu cred ca mai vorbesti si pentru un al patrulea, respectiv Cristina Laslo. Sau daca vorbesti atunci o lasi undeva cu imprumut. Vorbe s-au auzit si de Laura Popa de la “U” Cluj, inter dreapta, de la Raluca Elena Dascalete de la Unirea Slobozia, inter stanga. Mai e nevoie, clar, de inca un portar, si se spune ca acesta va fi unul din Romania. Sa ma ierte Claudia Cetateanu ca am scos-o iar din schema, desi ea nu a anuntat nicaieri ca vrea sa se retraga.
Personal am mari dubii ca va veni aici Rasmussen, insa sunt convins ca va veni Relu Rosca. Mai cred ca Eliza Buceschi va ajunge la Siofok in Ungaria, mai cred si de Camilla Herrem pe la Holstebro, de Makeeva si Davidenko la Rostov pe Don (cel putin prima dintre ele). Nu stiu unde vor ajunge braziliencele Do Nascimento si Arenhart, dar e clar ca nu vor muri de foame, si nu stiu daca Lobach renunta la activitate pentru un copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu