marți, 9 iunie 2015

Eu nu vreau o tara ca afara, dar macar un stadion de atletism decent tot imi doresc (am si propuneri)

Dragi politicieni din judetul Maramures, dragi oameni de bine de rau, stimate Consiliu Local sau Consiliu Judetean, draga omule care te ocupi de cine stie ce pe banii mei si ai prietenilor mei (chiar si ai tai), moi draghi prijateli:

Io ma duc sistematic pe terenul de atletism al municipiului Baia Mare. Sa fug. Sa alerg in sensul acelor de ceasornic incalzite (care si reci se invart in aceeasi directie), sa-mi misc picioarele in fata si in spate, sa le trag dupa mine cand sunt obosit, sa-mi misc bratele pe langa corp si cine stie ce mama dracului mai fac eu acolo. Un amator.
Dimineata am vazut niste copilasi la antrenament cu masca pe fata din cauza prafului si n-am mai rezistat. Stiti bine ca aproape toata lumea va uraste si mai stiti bine ca daca miscati ceva apare si usoara stima a contribuabilului. M-am gandit sa execut si niste poze, sa nu avem discutii.
Acum este foarte cald, iar cand este foarte cald e jale mare pe terenul cu pricina. Zgura nu mai exista acolo, mizeria este la rang de arta, jegul zilnic nu poate fi omis. Praful este dominant si cred ca la fiecare 10 km alergati in mizeria aia poti cere scutire de un an de lucru, la fel ca si minerii, pentru ca tot vreo forma de silicoza faci si pe teren. Dupa cinci ture ai gatul plin de praf.
Ce se poate face acum si fara prea mare efort.
1. In fiecare dimineata, cand nu ploua, sa treaca una dintre masinile care uda strazile pe acel teren si sa-l ude bine de tot. Altfel copilasii vor alerga in continuare cu masca. Sa stiti ca pe teren vin si sportivi de performanta, de mare performanta chiar. Si se sufoca la fel ca mine. Mai sunt sportivi care vin acasa in vacanta si care duc numai vorbe bune cu ei de aici.
2. Pentru ca tot platesc impozite si eu si cei aproximativ 500 de oameni care vin zilnic pe teren, ne-am bucura daca ati trimite in zona la rupt de “iulisca si alte ierburi” cetatenii care primesc ajutoare sociale sau altii care sunt in alte zone ascunse. Poate ca le-am culege noi, numai ca noi trebuie sa mergem la munca sa producem niste bani si pentru ei.
3. Ar fi minunat ca in zona terenului, ca este loc destul, sa apara si o toaleta ecologica, pentru ca, absolut deloc stupefiant este nevoie si de asa ceva.
4. Exista un loc unde candva puteai bea o gura de apa. Un ciop cum se spune, o micuta fantanita in raiul prafului. Nu stiu cat costa reparatia sau alte cele. Nu stiu cat de putrede sunt tevile sau ce apa curge acolo, dar nici nu cred ca este o mare filosofie. Exista un loc care functiona cu cativa ani in urma si acesta este acoperit cu o placa de beton.

Sunt convins ca stadionul de atletism al municipiului Baia Mare va arata cat de cat decent. Stiu ca si anii trecuri intr-o zi s-a curatat terenul. Stiu ca toate aceste patru cereri se pot face. Trebuie sa exista vointa si mai trebuie sa fie un om care sa dicteze asta. Sau oameni.
Nu stiu cand vom avea si noi un teren decent in oras (se vad lucrarile din Parcul Municipal si speram sa vedem treaba buna si acolo), cert este ca trebuie sa gospodarim cumva ceea ce avem deja.

Un comentariu:

  1. eu as vrea o infrastructura ca afara. si nu ma refer doar la strazi, ma refer si la sport

    RăspundețiȘtergere