sâmbătă, 16 aprilie 2011

Noi sa fim sanatosi, ca boala vine...

Acum chiar cred cu tarie in ceea ce am scris deunazi despre Minaur. Sincer. Si este inadmisibil. Dar nu se va intâmpla nimic. Am experienta multor ani de presa. Au murit echipe, au retrogradat, s-a "latrat" doua zile si gata. La fel se va intâmpla si aici. Cu adevarat ma mira insa pasivitatea colegilor mei, care "nu-i urca pe garduri" pe cei de la Minaur... Imi aduc aminte ce scandal de presa a fost cân Ghionea a fost luat de la Cuart la Minaur (in conditiile in care Ghionea vroia sa joace la Minaur). Atunci au sarit colegii mei pentru Cuart, impotriva practicilor dictatoriale ale Minaurului. S-a facut o conferinta de presa si am luat eu picioare in cur de la colegii mei din presa doar pentru ca eram prezent acolo, pentru ca eram purtator de cuvant la club. Nimeni, niciunul dintre colegii mei de atunci nu s-a dus sa-l intrebe pe Ghionea, niciunul n-a intrebat conducerea echipei Minaur. Atat de bine imi aduc aminte. Si-mi mai aduc aminte ca nu am fost lasat sa scriu in ziarul meu acea conferinta de presa, pentru a nu se spune ca sunt "partizanul" clubului. Poate ca au facut bine. Am uitat sa va spun ca acei colegi (care nu mai lucreaza acum in presa) m-au rugat sa-l lovesc pe Schorsch dupa ce a vandut locul la FCM Bacau. I-am intrebat de ce n-o fac ei... Si mi-au spus ca nu pot. Intelegeti ce doriti.
Iubesc clubul Minaur. Sincer. Si dezinteresat. Nu am cerut niciodata sa fiu dus in vreo deplasare, nu am cerut bani (am primit bani cat am fost purtator de cuvant), nu am cerut echipament sportiv de acolo. Am primit un trening nou de acolo cand avea cluul sa-mi dea o gramada de bani. Ultimele zile ale lui Pana inainte de a pleca la Dinamo. Cand a plecat Pana la Dinamo cred ca am aflat ultimul din toata presa.
Cand a plecat Ghionea la Dinamo am stiut. S-a facut "circus" si atunci ca de ce a plecat pe 7.000 Euro. Putini stiu ca Ghionea (mai exact tatal lui) a pus clauza in contract de 7.000 Euro cand a semnat cu Minaur. Si Vali putea fi transferat si in alta parte si chiar era cat pe ce sa fie. Nu spun cine putea sa-l transfere, dar n-a facut-o. Si ar fi castigat bani frumosi, probabil.
Mai apoi, cand a plecat Csepreghi, Muresan, Sas - cam acelasi lucru ca si in "cazul" Ghionea, nimeni nu a mai comentat nimic.
Cei mai tineri gazetari nu prea aveau unde sa plece cu Minaur, deoarece Minaur nu mai merge nicaieri, nu mai prinde nicio cupa. Eu am fost cu Minaur in Grecia, in Polonia (Chorzow), in Cipru (de doua ori - mi-am platit biletul), in Muntenegru si cam atat. Altii au fost in Monte Carlo, in Porto, in Suedia, prin alte parti. Nu conteaza. E treaba fiecaruia. N-am fost eu mai mult ca altii si, dupa cum se observa, n-am prea ajuns in Vest.
As fi tare curios sa vad ce ar spune fostii mei colegi din presa despre Minaur de acum. Si cum s-ar manifesta. Nu ajunge doar sa constatam ca lucrurile merg prost.
Am un mare avantaj. Am 18 ani de cand lucrez la sport. Am prins FC Baia Mare in prima liga, am prins Minaur campioana de doua ori si in cupele europene, am prins echipa de volei campioana si vicecampioana (o mai prind si acum); echipa de rugby campioana si o mai prind si acum; echipa de handbal fete in finala europeana; echipe despre care unii habar n-au ca aui existat vreodata; si tin minte multe lucruri.
Din pacate, vom tine minte din ce in ce mai putine lucruri despre sportul maramuresean. Noroc ca mai sunt doi trei oameni care se zbat sa mai avem ceva sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu